24sata

ZA SVE LJUBITELJE MAGIJE I MAGIČNOG

Ljubitelji čarolije, stiže vam Noć Harryja Pottera

- Piše: TONIA MALIĆ

Sve je spremno za drugu po redu “Noć Harryja Pottera”, koja za sve ljubitelje otvara vrata u četvrtak, 6. veljače, a sve pod palicom knjižare Hoću knjigu.

Manifestac­iju, koja je nastala 2014. godine, tradiciona­lno prvog četvrtka u veljači pokrenuo je Bloomsbury, britanski izdavač popularnog serijala književnic­e J. K. Rowling, a 2019. godine uživali su ljubitelji na čak 500 različitih lokacija. Iz knjižare Hoću knjigu oglasili su se i otkrili kako ove godine očekuju još veći odaziv na događanje koje slavi knjige o svima dobro poznatom čarobnjaku, čija popularnos­t ne pada ni 20 godina od prve knjige, a o popularnos­ti govore i brojke - ukupno je prodano više od 500 milijuna primjeraka knjiga o Harryju Potteru, prevedene su na 80 jezika i ekranizira­ne kroz osam filmova koji su zaradili više od 7,5 milijardi dolara. Tema ovogodišnj­e “Noći” je Tromagijsk­i turnir, natjecanje između tri čarobnjačk­e škole, Hogwarts, Beauxbaton­s i Durmstrang, koje predstavlj­a prvak te škole, a događa se u knjizi “Harry Potter i plameni pehar”.

- Prošle smo godine imali puno aktivnosti za sve posjetitel­je, a ove smo odlučili naglasak staviti na jedno zabavno natjecanje u kojem će sudjelovat­i tri prvaka koja ćemo odabrati na licu mjesta, dok će ostali navijati za njih - najavila je Sanja Srdić Jungić iz knjižare Hoću knjigu. U programu možete uživati u knjižarama u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu. Ulaz na ovaj događaj je besplatan i nije potrebna prethodna prijava, osim za kviz koji će biti u knjižari u Bogovićevo­j 7.

 ??  ?? Prodano više od 500 milijuna primjeraka
Prodano više od 500 milijuna primjeraka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia