24sata

JURIĆEVO ČUDO U VERONI

Ivan Jurić vodi treću najjeftini­ju momčad u Italiji, osam je susreta bez poraza, srušio je i Juventus

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Iza njega su Milan, Napoli, Torino, Fiorentina..., manje su bodova u ligama “petice” osvojili i Arsenal, Lyon, Bordeaux, Athletic Bilbao..., a takav niz bez poraza trenutačno nemaju ni Pep Guardiola ni Jose Mourinho. Ma ni Bjelica u Hrvatskoj!

Ivan Jurić (44) trenerski je hit ne samo u Serie A nego u cijeloj nogometnoj Europi! Dosad je njegova Hellas Verona rušila momčadi iz svojeg ranga, pa nitko nije “pao na dupe” nakon pobjeda nad Sampdorijo­m, Udineseom, Parmom, Sassuolom, Cagliarije­m... E sad se i to promijenil­o! Zadnja tri kola donijela su remi kod Milana, remi kod Lazija i u subotu najveći skalp, pobjedu nad Juventusom 2-1. Da, Verona, čija momčad prema Transferma­rktu vrijedi samo 82,68 milijuna eura (Dinamo bez Olma vrijedi 99,1 mil.) i u cijeloj ligi jeftiniji su samo SPAL i Lecce. Ta je Verona u zoni Europe, ima 34 boda u 23 kola, gol razliku 28-24, samo Juventus, Inter i Lazio primili su manje golova, a tvorac toga čuda bivši je igrač Hajduka, Seville, Genoe i hrvatske reprezenta­cije. “Juve je pao pod strojem koji je izgradio Ivan Jurić”, piše Gazzetta dello Sport, a Jurić je rekao:

- Neke me stvari u životu ganu, ali ovo nije, samo sam sretan zbog igrača. Trebali smo srce više nego išta. Nismo bili oštri kao inače, igrali smo rizičnije, mnogo smo promašival­i, ali uspjeli smo preokrenut­i. Igramo vrlo dobro cijele sezone. Znao sam da ćemo biti dobri, ali ovoliko...

EH, DA JE TALIJAN...

Jurićevu momčad nitko nije pobijedio od Atalante 7. prosinca 2019. - Ivan je sjajan trener. Da je Talijan, već bi vodio najveće klubove. Sigurno će napraviti velike stvari - hvali ga Igor Tudor, koji je također iskusio trenerski kruh u Italiji.

A tko su ti momci koji su sezonu otvorili porazom od Cremonesea u kupu, a sad je Jurić od njih napravio junake koji ruše Juventus? Sofyan Amrabat i Marash Kumbulla vrijede po deset milijuna eura, Eddie Salcedo devet, a Amir Rrahmani šest milijuna. U Dinamu je bio ni među deset najvrednij­ih.

SLJEDEĆI, MOLIM!

Klub je već prodao Amrabata Fiorentini za 20 milijuna eura i Rrahmanija Napoliju za 14 milijuna. Kupili su ga od Dinama za 2,1 milijun... Pazzini je s četiri gola prvi strijelac, Faraoni, Di Carmine, Verre i Pessina zabili su po tri.

A Jurić je kao trener pravi penicilin za Juventus: u šest okršaja (vodeći male klubove) pobijedio ga je dvaput i jednom remizirao! Štoviše, u trenerskoj je karijeri po dva puta pobjeđivao Novaru, Feralpisal­o, Pordenone, Cesenu, Como... i Juve! Rušio je Jurić Montellu dvaput, Mihajlović­a, Piolija, Panuccija, Paula Sousu, Allegrija, Chiesu, Crespa, Donadonija, Di Francesca, sad i Sarrija. Sljedeći, molim!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia