24sata

‘Radimo 13 sati da nahranimo goste’

ZATVORENI U KABINAMA Broj zaraženih korona virusom na kruzeru popeo se na 136. Među njima zasad nema Hrvata

- Pišu: B. BLOTNEJ, A. BURAZER

Zbog ove izvanredne situacije kompanija Princess Cruises vratit će novac svim gostima uplaćen za krstarenje brodom Diamond Princess. To uključuje i povrat novca za avionske karte, hotel, prijevoz kopnom, plaćene izlete i neke troškove tijekom boravka na brodu.

Objavili su to u noći na ponedjelja­k iz te kompanije čiji je kruzer i dalje u karanteni nakon što su na njemu otkrili opasni korona virus. Prema posljednji­m informacij­ama, broj oboljelih popeo se za još 66 i zasad iznosi 136, javlja portal the japan times.

Na brodu se nalazi ukupno šest Hrvata, od kojih pet čine posadu broda. Zasad nema informacij­a da se neki od njih nalaze među novozaraže­nim ili testiranim ljudima. - Nemamo podatak da je netko od Hrvata zaražen. Tu informacij­u prvo će imati Ministarst­vo vanjskih poslova, koje bi nas trebalo izvijestit­i o situaciji - rekao nam je kratko ministar zdravstva Vili Beroš.

Radnici kruzera pišu po društvenim mrežama kako su iscrpljeni, no pokušavaju izdržati brutalan tempo brige o putnicima.

- Od trenutka kad nam je šef rekao da smo u izolaciji, radimo 13 sati na dan. Moramo svaki dan dostaviti više od 3000 obroka ljudima koji su zatvoreni u kabinama. Na sebi uvijek moramo imati rukavice i maske - rekao je jedan radnik talijanski­m medijima. Podsjetimo, brod se nalazi u izolaciji u japanskoj luci Yokohama nakon što su na njemu 3. veljače otkrili putnika iz Hong Konga, među 3600 gostiju i posade, sa simptomima korona virusa. Ona će trajati najranije do 17. veljače jer inkubacija traje dva tjedna. Nakon ponovnih testiranja pustit će ih na kopno.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia