24sata

ILU S BAZENOM tri, a drugi tvrdi da ima jeftini brod. Prodaje ga za trostruko više

-

smo to u nekom posjedu, ali onda su se javili neki drugi ljudi. Sad provjerava­mo u gruntovnic­i puno vlasništvo. U svakom slučaju, tu je više od 10 hektara sve skupa - kaže Kostešić. Pojasnio je i kako nije volonter, nego kako je pogreškom tako upisao. Od 1. 1. 2018. je profesiona­lac, kaže, i prima 9500 kuna. Upisat će i to.

KUD PLOVI OVAJ BROD?

A što je s nestalim pokretnina­ma? - Imam samo traktor, koji vrijedi 10-15 tisuća kuna. Upisat ću i njega - odgovara zaboravlji­vi donačelnik. Kostešić kaže kako ne zna koliko zarađuje od iznajmljiv­anja vile, ali misli da se radi o pozamašnom iznosu. Na Bookingu tjedan dana ljetnog boravka u njoj stoji 9177 kuna. Preselimo se sad južnije, u Bašku Vodu. Njome vlada Josko Roščić, jedan od najdugovje­čnijih HDZ-ovih načelnika. I njegova imovinska kartica je interesant­na. U njoj već godinama navodi kako posjeduje “Stakloplas­tika” brod iz 1985., vrijedan 120 tisuća kuna. Posljednji­h tjedana na Njuškalu se u Baškoj Vodi prodaje jedan brod za 45 tisuća eura, odnosno za više od 330 tisuća kuna. U oglasu se navodi kako je brod 1988. godište, a osoba navedena kako kontakt je Mate Roščić, Joskov sin. Uvidom u javni pretraživa­č plovila, jasno je da je brod koji se prodaje vlasništvo načelnika Joska Roščića. Nije jasno zašto ga prodaje za 45 tisuća eura, a u imovinskoj kartici ga procjenjuj­e na samo 16 tisuća eura. Nije jasno ni zbog čega u oglasu piše da je 1988. godište, kad je u pretraživa­ču plovila jasno naznačeno da je brod 1985. godište. Pokušali smo odgovore dobiti od Roščića.

- Na verbalna pitanja ne odgovaram, ja sam slobodan građanin. Pošaljite pisano pitanje i dobit ćete odgovor - poručio nam je. Do zaključenj­a ovoga broja nismo dobili njegov pisani odgovor.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia