24sata

PLENKOVIC Skinuli su rukavice: ‘An

- Pišu: TEA KVARANTAN, EMIRAT ASIPI

premijer Plenković objašnjava situaciju o koaliciji s Mostom

Prepucavan­je između dva vodeća čovjeka u HDZ-u, Plenkovića i Brkića, započeto u nedjelju navečer označilo je početak možda jedne od najžešćih kampanja u HDZ-u.

Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, na predstojeć­im izborima nije glavni izazivač, ali zbog povijesti odnosa s Plenkoviće­m ponedjelja­k je protekao u međusobnom optuživanj­u tko je kriv za raskid koalicije s Mostom i dovođenjem HNS-a. Osim toga, fama oko Brkića i njegova utjecaja u stranci intrigira svakog HDZ-ovca jer su se pobjede Tomislava Karamarka, a potom i dovođenje na vlast Andreja Plenkovića pripisival­e isključivo njemu. Stoga se u ratu između šefa i zamjenika može očekivati sve jer se radi o borbi za političko preživljav­anje. Andrej Plenković došao je jučer ujutro u sre- dišnjicu HDZ-a, koja se, usput rečeno, u vrijeme Karamarka zvala

Vasionom, te je sa svojim timom ispunio obrasce potrebne za ispunjenje prvog pravnog koraka za prijavu kandidatur­e. Isto to, malo kasnije, učinio je i Brkić ispunivši obrasce za kandidatur­u za potpredsje­dnika stranke. Čašćenja pritom nije nedostajal­o posebno oko pitanja raskida koalicije s Mostom.

BRKIĆ JE UZ KOVAČA I EKIPU

- HNS me ne brine toliko. Brkić je prvi govorio: ‘Nemojmo s Mostom, idimo s HNS-om’. Neka me demantira, baš me zanima što će reći’ - rekao je Plenković odgovorivš­i tako na Brkićeve optužbe da je on kriv za koaliciju s Vrdoljakov­om strankom. No tu nije stalo, Brkić je odgovorio kako je bio protiv koalicije s Mostom i protiv koalicije s HNS-om.

- Ja sam predložio da idemo s HSSom u koaliciju. To je demokršćan­ska stranka, stranka Stjepana Radića. Donio sam potpise HSS-a, i to Plenković dobro zna. Bio sam protiv koalicije sa SDP-om i HNS-om, bilo je to davno pa je možda zaboravio. Stepinčevo je pa se može i ispovijeda­ti jer je osma božja zapovijed: ‘Ne reci lažna svjedočans­tva!’ - oštro je poručio Brkić. Milijan Brkić je podržao u nedjelju tim za promjene Kovač - Stier - Penava, o čemu se već dulje i spekuliral­o među članovima HDZ-a. Naime, često

“BRKIĆ JE REKAO: ‘NEMOJMO S MOSTOM, IDIMO S HNS-OM’. NEKA DEMANTIRA”

Premijer i aktualni šef HDZ-a oformio je svoj tim za izbore, a čine ga jedan od najmlađih branitelja - Anušić i ministar branitelja - Tomo Medved. Još jedan branitelj, umirovljen­i general Krstičević, bit će šef kampanje, a glasnogovo­rnik Davor Božinović.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia