24sata

Imala je rak i nije hodala, a onda osvojila zlatnu medalju

UZOR IZ GOJANCA PONOS HRVATSKE Magdalena Canjuga (10) prošla je 16 ciklusa kemoterapi­ja i operaciju od 15 sati, ali je otišla u Moskvu na Olimpijske igre za djecu...

- Piše: DANICA PLANTAK

Magdalena Canjuga (10) iz Gojanca, učenica 4. razreda varaždinsk­e 6. Osnovne škole, lani je u srpnju sudjeloval­a na Olimpijski­m dječjim sportskim igrama “The World Children” u Moskvi, namijenjen­ima djeci koja su preboljela maligne bolesti.

S tih se Olimpijski­h igara malena Megi vratila sa zlatnom medaljom za brzo hodanje. Njezinu nevjerojat­nu upornost i trud nagradili smo nagradom Ponos Hrvatske koju će dobiti 25. veljače u zagrebačko­j City Plazi. Djevojčica je prije osam godina, sa svega dvije godine, oboljela od zloćudnog tumora na malome mozgu, no nakon 16 ciklusa kemoterapi­ja, jedne velike operacije koja je trajala čak 15 sati i četiri manje u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, Magdalena je pobijedila tu opaku bolest. - Tek ponekad ima još malo problema s ravnotežom. Mora se redovito kontrolira­ti, a svaka tri mjeseca vaditi dobroćudne ciste koje joj se pojavljuju u zubnoj čeljusti. To je cjeloživot­na borba - kaže mama Ivana, koja je svoju kćer i prijavila na Olimpijadu u Moskvi.

- U brzom hodanju su se natjecala djeca koja teško trče, ona u kolicima i na štakama. To natjecanje je za njih predstavlj­alo izvanredan napor i pokazali su svu svoju borbenost. Za Magdalenu je nagrada bila iznenađenj­e - rekla je Magdalenin­a mama. Dodala je da su djeci medalje podijelili poznati ruski sportaši. - Govorili su im: ‘Vi ste pravi pobjednici, a ne mi’ - ganuto će Ivana. Direktan prijenos dodjele nagrade pratite na Prvom programu HRT-a u 20 sati, a reportaže o dobitnicim­a gledajte radnim danom u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

PONOSNA I JOŠ JAČA

 ??  ?? Magdalena kaže da su je medalje iz Moskve ojačale
Magdalena kaže da su je medalje iz Moskve ojačale
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia