24sata

U višnjama i n s tartufima

Do doline Neretve chefovi su nam pripremili jela za Valentinov­o VARAŽDIN NIMA OSIM FINIH JELA PRIPREMAJU I VEČERI LJUBAVNE POEZIJE

-

ska menija, ipak najbolje kotira lagano bijelo meso i riba...

- Ljubav cvjeta kod nas, što da vam kažem?! Rezervacij­e su već skoro popunjene, a tako je svake godine, pa je valentinov­ski meni već tradicija. Ima puno parova koji si žele nešto priuštiti, pa zašto ne bi i jednu lijepu svečanu večeru - govori nam chef Anđelko Pomper. Izvrsna je lokacija da se maknete iz grada u zelenilo, a posebno je lijepo u proljeće i ljeto.

Nudi se sve domaće, od njoka i tagliatell­a do štrukli i savijača, ali u posljednje vrijeme paze i na goste, pa sve više spravljaju jela bez glutena. Deserti su ovdje poseban doživljaj, nešto zbog čega vrijedi posjetiti ovaj po mnogočemu poseban restoran. Svaki ljubavni par zasigurno će “zagrijati” desert iz čaše - od marelica s kremom od vanilije i cimeta. Villa Donata nudi i smještaj, pa oni strastveni­ji mogu i prespavati. Sve je tu za savršeno Valentinov­o.

TELEĆI TOURNEDOS U UMAKU OD VIŠANJA

500 g teleće pisanice, 0,02 l ulja, 0.15 l temeljca, 40 g višanja, 10 g maslaca, 10 g škrobnog brašna, sol, papar

očistite od žilica i narežite na četiri medaljona i začinite. Popecite medaljone na tavici, dodajte višnje, podlijte temeljcem i začinite. Umak završite škrobnim brašnom i maslacem koji ste prethodno izmiješali. Za prilog možete poslužiti domaće njoke od krumpira i povrće sa žara.

SASTOJCI:

PRIPREMA:Pisanicu

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia