24sata

MATIZA JE PONOVNO RASTURILA NA OSCARU

- Pišu: DAVOR LUGARIĆ, ASTRID ČADA

RUMER WILLIS ZABLISTALA U MATIJI NOJ HALJINI, A MODNI KRITIČARI NISU KRILI ODUŠEVLJEN­JE

Drago mi je da ću i ja napokon biti dijelom tog šušura, vidjeti stvari koje sam oduvijek željela, najavljiva­la je Matija Vuica (62).

Hrvatska dizajneric­a je danima boravila u Los Angelesu, u kojemu je pripremala svoju reviju. U kući u kojoj je do smrti živjela Marilyn Monroe, na “after partyju” nakon same dodjele bila je revija Matiže Vuike, kako su je prozvali prošle godine.

- Ponosna sam na ovo, to je još jedna kruna mojega uspjeha govorila je uoči dodjele. Naša, a svjetska, samo su neki od komentara ispod videosnimk­e koju je Vuica objavila u ponedjelja­k. - Evo samo završetak ove divne avanture jer doista je avantura raditi s Amerikanci­ma. Prepustiš se jer ovdje se nitko ne živcira. Nema ljutnje, napetosti. Osim kod mene. A moj hrvatski stol

- pravi navijači kao i uvijek na bilo kojem kraju svijeta - napisala je Matija. Da je Vuica svjetska, a naša govori i podatak da je Rumer Willis, najstarija kći bivših supružnika Brucea Willisa i Demi Moore zablistala na Vanity Fair

Oscar Partyju u njezinoj kreaciji, a modni stručnjaci komentiral­i su kako je haljina bila ‘‘pun pogodak’’. Prva kruna zbila se prošle godine, kad su crvenim tepihom američke televizijs­ke voditeljic­e Megan Henderson (45) i Megan Telles (30) zablistale u Vuičinim kreacijama. Na jednom od tuluma njezinu je haljinu odjenula glumica i manekenka AnnaLynne McCord (32).

- Je li moja priča s Oscara mogla završiti bolje od ovog - zapitala se tad dizajneric­a.

I očito da je. U jesen prošle godine njezine haljine završile su na izložbi u Sydneyu, a velika očekivanja imala je Vuica i od ovogodišnj­e dodjele. Čast joj je ukazala Daphne Edwards Ziman, koja je organizira­la taj humanitarn­i događaj.

- Veliko je zadovoljst­vo imati reviju odmah nakon dodjele Oscara. Zahvalna sam na tome - napisala je presretna Vuica. Osim na reviji, opet su se Matijine kreacije mogle vidjeti i na crvenom tepihu. Maya Ford, partnerica košarkaša Mette World Peacea, pojavila se u crvenoj toaleti s cvijećem. Identičnu je prije nekoliko mjeseci nosila Viktorija Rađa... Matija je u glamurozno­j noći malo “pogurala” i svojeg partnera Juricu Popovića (61) pred vrata Hollywooda.

- Kad ide njezina revija, u podlozi se čuje glazba koju sam ja radio. Kaže mi Matija da je jedna od voditeljic­a Warner Bros studija upitala kakva je to muzika - kroz smijeh nam je ispričao Jurica. Bio je glazbenik s njom na izložbi u Australiji, potom i u Los Angelesu, gdje su upoznali vlasnike “multibrend” butika koji ima izložene Matijine haljine. Na Oscare nije išao, ali stalno su na vezi. - Čujemo se često, ali ovih dana je stvarno bila u gužvi Koliko znam, ne reviji je bilo šest, sedam njezinih haljina. Doživjela je taj šušur oko Oscara, jako mu se veselila, ali imala je i jako puno posla, nije se mogla previše opustiti. Morala je sama pripremati da sve prođe u najboljem redu, prekontrol­irati te toalete... - rekao je Popović i dodao:

- Drago joj je i što je revija imala humanitarn­i karakter, za djecu, a ulaznica je stajala 5000 dolara. Bio je to samo jedan od brojnih ‘evenata’, ali kaže mi Matija da ih je puno ostalo pred vratima. Drago mi je zbog Matijina uspjeha.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia