24sata

POSVOJILI KOALE

POGOĐENI Grupa Vigor se nedavno vratila s turneje, puni su dojmova, a već su krenuli u nove radne pobjede. Snimili su ljubavni duet s kantautori­com Antonijom Šolom

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Dobili smo vrlo jasnu i šokantnu sliku posljedica strašnih požara koji su pogodili tu zemlju, priča nam Mario Roth (38), pjevač grupe Vigor, o Australiji.

Nakon dvije godine grupa se vratila vjernoj publici u Australiji. Ovog puta posjetili su Melbourne i Sydney, a koncerti su im bili rasprodani danima unaprijed. Tamo su članovi ovoga benda proveli deset dana pa su imali vremena i za obilazak. Kilometrim­a dugačke rajske plaže i tirkizno plave obale ostavile su ih bez teksta.

- Samo zanijemite pred tim ljepotama i uživate u simfonijam­a prirode. Kako je lijepa na obali, Australija je lijepa i u unutrašnjo­sti - poručio je. Kad su nastupali u Australiji 2018., pjevač je plivao s dupinima, a ovoga puta je posjetio prihvatili­šte za koale koje su najviše stradale u požarima. Tom prigodom dečki iz benda su “posvojili” ovu životinju doniravši sredstva za jednogodiš­nju prehranu i skrb pa su time dobili pravo da joj dodijele i ime. Nisu dugo dvojili - dvogodišnj­u koalu nazvali su Vigor.

- To su veličanstv­ene životinje - smatra Roth, kojem putovanja donose duhovnu regeneraci­ju i potpuno resetiranj­e.

- Nije bogat onaj koji puno ima, nego onaj koji puno zna. A da bi čovjek znao, mora putovati i upoznavati svijet oko sebe. Upoznavati ljude, kulture, običaje, boje, mirise, naučiti uvažavati i poštovati različitos­ti. Na taj način se šire horizonti, učite i rastete. To je neprocjenj­ivo objasnio je Osječanin. Grupa je s kantautori­com Antonijom Šolom (40) uoči Valentinov­a snimila duet “Cijena prave ljubavi”. Šola je otkrila da se samo s Rothom mogla zamisliti u ovom duetu.

 ??  ?? TURNEJA
Grupa je drugi put u Australiji,
sad su posjetili Sydney
TURNEJA Grupa je drugi put u Australiji, sad su posjetili Sydney
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia