24sata

‘Znam, i Cufre je igrao za Dinamo’

SLETIO U ZAGREB Dočekali smo Matiasa Godoya, Argentinca koji bi trebao biti zamjena za Olma

- Piše: JOSIP TOLIĆ

KONAČNO SLETIO Matías Godoy (18) je u Zagrebu! Mladi argentinsk­i nogometni reprezenta­tivac, kojemu već tepaju da je novi Olmo, sletio je u zračnu luku “Franjo Tuđman” u ponedjelja­k oko 14.30 letom preko Pariza kako bi kompletira­o transfer u Dinamo.

- Ne mogu razgovarat­i, pričekajte da potpišem za Dinamo pa ću vam onda sve reći - prve su riječi Argentinca koji bi trebao zamijeniti Danija Olma.

‘DINAMO JE VELIKI KLUB’

No, dobro, znate li da je u Dinamu igrao Leo Cufre, bivši argentinsk­i reprezenta­tivac? - Kako ne? Znam. Znam i da je Dinamo igrao vrlo dobro u Ligi prvaka. Dinamo je velik klub rekao je Matias Godoy.

Ni loše vrijeme u zapadnoj Europi, zbog kojeg su mnogi letovi otkazani, nije moglo poremetiti njegov let. Za razliku od Godota, lika iz poznate drame Samuela Becketta, koji nikako nije stigao, Dinamov Godoy došao je u Zagreb nakon malo više od mjesec dana pregovora.

GODOY JE VEĆ IGRAO U EUROPI

Momak rođen 10. siječnja 2002. može igrati klasičnu špicu i krilo. Stiže u Dinamo iz argentinsk­og drugoligaš­a Atlética de Rafaele, gdje je zavrijedio status reprezenta­tivca Argentine do 15 i 17 godina i u tim uzrastima dvaput je osvojio Copa Américu. To objašnjava i tržišnu vrijednost od dva milijuna eura.

- Bio je prije u Europi, igrao je turnire s reprezenta­cijom u Španjolsko­j i Rusiji - kratko nam je rekla njegova zastupnica. Nakon liječnički­h pregleda i potpisa ugovora Godoy će i službeno postati igrač hrvatskog prvaka. Kako prenose argentinsk­i mediji, do ljeta će biti na posudbi, koju Dinamo plaća 300.000 eura, a na ljeto ga može otkupiti za 1,5 milijuna eura uz postotak od budućeg transfera. Formu će za početak hvatati u drugoj momčadi “modrih”.

Godoy će biti sedmi Argentinac u Dinamu. Prije njega dres “modrih” nosili su Guillermo Suarez, Luis Ibanez, Adrian Calello, Leandro Cufre, Pablo Migliore i Leonardo Sigali.

 ??  ?? Godoy (lijevo) u Zagreb je stigao oko 14.30 sati
Godoy (lijevo) u Zagreb je stigao oko 14.30 sati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia