24sata

Karan: Tedija sam pratio još kao dječak...

- Piše: TATJANA PACEK

Ovaj koncert mi je iznimno značajan. Prilika je to da ono što volim i ono što radim stavim u funkciju općeg dobra. Da na najljepši način opravdam svoj poziv i zanimanje, rekao je Goran Karan.

Večeras u dvorani Vatroslav Lisinski pjevač s gostima ima donatorski koncert Hrvatske lige protiv raka. Nazvao ga je “Kuća naše pisme”, po pobjedničk­oj pjesmi Splita 2019. Goran je otkrio da mu je Tedi Spalato veliki uzor kojeg je pratio i u mlađim danima te naglasio da je baš sretan što je njihova suradnja doživjela odličan uspjeh:

- ‘Kuća naše pisme’ je priča o Dalmaciji, pjesma koja stihovima i glazbom slavi neprolaznu ljepotu našega kraja. Pjevamo o onome najboljem što smo naslijedil­i od prošlih generacija i onome što nam treba sačuvati i s ljubavlju ostaviti za one koji će doći poslije nas - rekao nam je Karan. Tedi Spalato ga je pohvalio i rekao da je napravio izvrsnu pjesmu koja će ostati generacija­ma, pravu dalmatinsk­u. - Od prvog zajedničko­g sviranja osjetio sam melodiju koja me odmah dotakla u dušu i čuo stihove koji su me pozvali da ih oživim svojim uspomenama i nadama. Podjednako su mi drage obje nagrade, i od žirija i od publike. Bez publike nema glazbe, mi smo tu da joj dajemo pjesmu i dušu - rekao je Tedi. Organizato­r je koncerta Hrvatska liga protiv raka koja ujedno obilježava 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšali teško životno razdoblje.

 ??  ?? ‘Kuća naše pisme’ pobijedila je na Splitu 2019.
‘Kuća naše pisme’ pobijedila je na Splitu 2019.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia