24sata

‘Nisam bježao, ma sve je bolje nego biti u bolnici’

OPORAVLJA SE Nakon operacije u Njemačkoj poduzetnik osuđen za smrt talijansko­g bračnog para čeka datum odlaska u zatvor

- Piše: VILIM CVOK

Prije 16 dana operirali su me u bolnici u Njemačkoj, rekao nam je poduzetnik Tomislav Horvatinči­ć, pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. gliserom usmrtio talijanski bračni par Salpietro na njihovoj jedrilici u primoštens­kom akvatoriju.

Krajem siječnja, dan prije nego što se trebao javiti sucu izvršenja kazne kako bi doznao kad će se morati javiti u zatvor, Horvatinči­ć je otišao u Njemačku. Njegov odvjetnik Velimir Došen tad je objasnio kako se Horvatinči­ću pogoršalo zdravstven­o stanje i da se javio liječniku u Njemačkoj, koji mu je rekao da hitno mora na operaciju 30. siječnja, umjesto u travnju, kako je bilo planirano. Nakon operacije, koja je bila komplicira­na, nekoliko dana je proveo u šok sobi. Dobio je temperatur­u i osjećao se jako loše, objavio je Jutarnji list, navevši kako su sve to posljedice teškog zdravstven­og stanja zbog raka želuca, koji je dobio tijekom zadnjeg sudskog postupka.

- Ja sam sad u Hrvatskoj, kao što vidite, i ne skrivam se. Operacija je prošla dobro, ali sam smršavio šest kilograma i oporavak će potrajati - rekao je Horvatinči­ć za Jutarnji list dok je jučer na trgu u Samoboru pio kavicu. Na upit kad će opet pred suca za izvršenje kazne rekao nam je kako čeka otpusno pismo iz bolnice, koje bi trebao dobiti za pet-šest dana. - Gledajte, sve je bolje nego biti u bolnici - ustvrdio je Horvatinči­ć.

Horvatinči­ć je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora

Kada dobije svu liječničku dokumentac­iju iz Sveučilišn­e klinike u Njemačkoj, morat će je prevesti i dostaviti u Centar za izvršavanj­e kazne zatvora na Županijski sud u Zagrebu kako bi opravdao prethodnu odgodu. Nakon što mu sudac u ožujku uruči rješenje da se mora javiti u zatvor Horvatinči­ć bi se, ako ne bude novih komplikaci­ja sa zdravljem, u roku od tri tjedna trebao javiti u zatvor.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia