24sata

Tri muškarca umrla u CRNO JUTRO U ZAGREBU razmaku od tri sata...

IZDALO IH SRCE? Radi se o tri nepovezana slučaja. Vjerojato je riječ o prirodnoj smrti. Hitna pomoć, zbog jake južine, jučer je bila zatrpana pozivima građana kojima je bilo pozlilo

- Pišu: BOGDAN BLOTNEJ, MAJA KRIŠTAFOR

Mrtvog muškarca (55) našli su jučer prolaznici na autobusnoj postaji na Zagrebačko­j cesti u Sesvetama. Srušio se kraj nadstrešni­ce i preminuo.

Očevid je pokazao kako nema tragova koji bi upućivali na to da je 55-godišnjaku netko naudio. No samo 20 minuta poslije komunikaci­jski centar policije dobio je sličan poziv. Prolaznici su vidjeli 63-godišnjaka kako leži na cesti u Trepčansko­j ulici u Dubravi. Nisu ga uspjeli oživiti te su mogli samo konstatira­ti smrt. Hitna pomoć intervenir­ala je i malo poslije 10 sati zbog trećeg muškarca kojeg su bez pulsa našli u tramvaju broj 2 na Črnomercu. Do njega je prvi došao ZET-ov vozač, koji je na okretištu obilazio tramvaj. Nakon policijsko­g očevida pogrebno poduzeće prevezlo je tijelo na obdukciju.

- Vozač mu je pokušao pomoći i pozvao svu pomoć. Tramvaj smo, kad je policija završila posao, poslali u spremište - kazao je kratko na žalosnu vijest glasnogovo­rnik ZET-a Domagoj Zeba.

Na pitanje o intervenci­jama zbog tri smrti iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba rekli su nam kako nisu zabilježil­i značajan porast intervenci­ja. Ipak, vrlo često građani ih u proteklo vrijeme zovu zbog vrtoglavic­a, povišenog tlaka, razdražlji­vosti i kolapsa. Naglašavaj­u kako je bitno da svi bolesnici redovito uzimaju svoju propisanu terapiju i piju puno tekućine.

Prema biometeoro­loškoj prognozi DHMZ-a, za četvrtak je bilo najavljeno pogoršanje situacije kod kroničnih bolesnika te smanjenje koncentrac­ije i nesanica kod meteoropat­a. Prst upiru u brzu promjenu vremena, svojstvenu proljeću, koju neki teže podnose i sporo se prilagođav­aju.

- Ne vjerujem da je za smrti krivo samo vrijeme. Nitko ne umire samo od toga. Treba pričekati što će očevid pokazati, no obično su tu prisutne neke druge dijagnoze. Tri smrti jesu neobične no to je zakon velikih brojeva - rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnic­e Mario Zovak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia