24sata

Nema novca za koji bih prodao taj Jeličićev dres

- Piše: JOSIP TOLIĆ

Bilo je lijepo držati dres tog dana, to je dres Joška Jeličića koji čuvam, kaže Danijel Baranašić (40), navijač koji je u prvom planu na fotografij­i s Valentinov­a 2000., kad je vraćeno ime Dinamo.

- U klub je ušao Velimir Zajec i bile su naznake da bi se moglo nešto dogoditi. Htjeli smo probojem na skupštinu napraviti dodatan pritisak. Ali ne svi, ne može 10.000 ljudi ući u prostorije kluba. Počeo je ‘fajt’ s policijom, pa nas probijaju, navlače, to je trajalo oko tri sata. Danijel je imao spreman dres na kojem je promijenio grb. Ali... - Žiletom sam skinuo grb Croatije, pa mi je neka žena prišila grb Dinama. Kad ga je vratila, bio je naopačke, umjesto ‘d’ pisalo je ‘p’ i morala je ispočetka. Takav Dinamov dres Danijel je tog dana pokazivao... - Skupštinar­ima sam htio pokazati koliko nam znači Dinamo. Maknuli su me 30-ak puta, i pendrekom, ali uvijek sam išao između dvojice i pokazao: ‘Evo vam dres’. Skupštinar­i su na stepenicam­a u čudu gledali što se vani događa.

NAJVEĆI USPJEH U POVIJESTI KLUBA, OSVOJILI SU EUROPSKI TROFEJ

BBB-i su tad bili složni, kaže. - Danas imamo tri, četiri, pet frakcija. A mi smo bili jedna ekipa. Bilo je pijanih glava koje bi se međusobno potukle, porječkale. Danas jedni na druge pucaju, napadaju se noževima... Zabranio bi ubacivanje baklji u teren, i sam je od njih mogao stradati...

EVO VAM DRES

BIO SAM 2000. U MAKSIMIRU Sa dresa s utakmice sa Celticom žiletom sam skinuo grb Croatije, kaže Danijel Baranašić

- Mi smo za Zajeca jednom priredili bakljadu, gdje smo na bakljama imali ispisane brojeve. Svaka je bila markirana. Kad su se baklje dijelile, tako se pisalo ime i prezime. Onaj čija završi u terenu, platit će kaznu. Jednostavn­o. U redu, prijatelju, dobili smo 20.000 kuna od saveza, ‘ajmo prijatelju. Dres s početka priče Baranašić je dobio godinu ranije, nakon čuvene pobjede nad Celticom 3-0.

- Joško je bacio dres na Jug. Nema tog novca za koji bih ga prodao kaže Baranašić.

NASLOV S ĆIROM NAKON 24 GODINE ČEKANJA

Zagrepčani su 1967. godine ostvarili najveći rezultat u povijesti kluba i jedan od najvećih rezultata u povijesti hrvatskog nogometa. Osvojili su Kup velesajams­kih gradova. Dinamo je u finalu bio bolji od Leeds Uniteda 2-0 doma i 0-0 u gostima.

Dinamo je duge 24 godine čekao na naslov prvaka. Ćiro Blažević na klupi, Zajec, Kranjčar, Cerin na travnjaku, odveli su Dinamo do titule prvaka 1982. godine. Bilo je to čuveno Dinamovo proljeće.

 ??  ?? Htio sam pokazati skupštinar­ima koliko nam znači Dinamo, kaže Danijel
Htio sam pokazati skupštinar­ima koliko nam znači Dinamo, kaže Danijel
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia