24sata

‘ROONEY JOS ZNA PODVALITI, PRICALI SMO...’

- Piše: HRVOJE TIRONI

Nisam odustao od Premier lige, ali ne stvaram si neki pritisak, niti osjećam bilo kakvu negativu. Dapače, presretan sam, kaže Filip Benković (22).

Hrvatski branič zabio je u pobjedi Bristola nad Derby Countyjem 3-2, a njegova momčad nastavlja pohod na Premier ligu. - Iza mene je teže razdoblje, nitko se ne osjeća ugodno kad ne igra u kontinuite­tu. Ali vratio sam se, u prvom nastupu otpočetka za Bristol, odmah i zabio. Osjećam se sjajno - kaže nam Filip Benković pa nastavlja:

UŽIVAM U BRISTOLU

- Najvažnije je što smo pobijedili, Championsh­ip je luda i izjednačen­a liga, svaki je bod važan. Želimo ostvariti plasman u Premier ligu, a znam da možemo dohvatiti englesku elitu. Uživam u Bristolu, ovo je pravo mjesto za mene. Na suprotnoj strani bio vam je i Wayne Rooney... - Svi znamo tko je Rooney, još ima taj ‘šmek’, zna podvaliti loptu. Opet, na terenu ga gledate drugačije, ja sam igrao za crvene, a on za bijele. Malo smo i popričali poslije utakmice. Žalite li što se niste izborili za minutažu u Leicesteru?

- Iza mene je bila dobra sezona iz Celtica, svi su govorili kako ću igrati, pogotovo što me trener Brendan Rodgers znao iz Škotske. No dogodio se splet okolnosti, zahvatile su me ozljede, priliku su dobili i iskoristil­i drugi igrači. Ja sam čekao šansu, radom ‘gurao’ sve ispred sebe i držao do atmosfere u svlačionic­i.

VARDY JE TOP KLASA

A vaša budućnost? - Posudba traje do ljeta pa ćemo vidjeti. Želim uživati u nogometu. Posljednji­h sam mjeseci radio ‘kao konj’, nisam propustio nijedan trening, baš sam ‘pozitivno lud’. Rekao sam sam si ‘dosta je bilo ozljeda, one me neće spriječiti da uspijem’. Moram biti ponizan, raditi marljivo i sve će biti kako treba. Benković je oduševljen i nekim igračima Leicestera.

- Jamie Vardy je ‘gazda svlačionic­e’, baš vrhunski lik, top klasa. Užitak je biti dio takve klape, a znam da mogu biti standardan igrač takve momčadi - završio je Benković.

FILIP BENKOVIĆ

 ??  ?? Za Bristol je skupio dva nastupa, u srijedu
zabio prvi gol
Za Bristol je skupio dva nastupa, u srijedu zabio prvi gol
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia