24sata

Jim Carrey je as u rukavu za film ‘Sonic: Super jež’

- Piše: MAURO PALISKA

Nakon izvjesnog odgađanja, film “Sonic: Super jež” dolazi u američka kina, a uskoro i u hrvatska. Prvotno je trebao izaći u studenom 2019., ali su ga odbacili jer su obožavatel­ji rekli kako Sonic ima jezive zube nalik na čovjeka. Iako je dizajn filma sve bliži karakteru videoigre, filmski kritičari tvrde kako film u biti nije tako dobar.

Prema prvim kritikama, američka tvrtka za proizvodnj­u i distribuci­ju filmova Paramount Pictures toliko je nastojala poboljšati film da su na kraju previdjeli dijalog likova, njihovu osobnost i cjelokupnu priču. Svi kritičari su se složili kako u filmu vrijedi jedino lik doktora Robotnika, kojeg je utjelovio komičar Jim Carrey. Smatraju kako je Carrey najcjenjen­ije oružje filma, a dopušta nam da se smijemo cijelom poduzeću.

- Ako ovaj film ima asa u rukavu, onda je to Jim Carrey, koji glumi izumitelja Robotnika. Carrey svom zlikovcu iz crtanog filma daje potpun tretman: strelovit pogled, brkove, svladavaju­ći kompleks superiorno­sti i baletne pokrete. Više je animiran od Sonica - jedna je od kritika. Drugi kažu kako je Paramount uredio film nakon prvotnog trailera jer je nastala panika. Kritičari se slažu kako su se scenaristi trebali konzultira­ti te kako je direktor imao još puno posla.

- Sonic sad izgleda poput kartonskog ježa. Ako je išta učinjeno da se naprave promjene, nije pomoglo. Sonic je trebao biti oštriji. Čak i dok su mu fiksirali lice, filmaši su se toliko trudili da ga učine simpatični­m da nikad nisu smislili način da ga učine hladnijim - dodali su.

 ??  ?? Kritičari baš i nisu oduševljen­i filmom
Kritičari baš i nisu oduševljen­i filmom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia