24sata

TAJNA MIKIJEV AUTOBUSA 666 Uložio 203.000 kn i darovao ga Drnišu da ne vozi

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Ovim autobusom rješavamo problem nerentabil­nih linija. Učenici i ostali će moći lakše u Drniš. Uvjeren sam da će autobus odlično služiti svojoj svrsi.

Rekao je to HDZ-ov gradonačel­nik Drniša Josip Begonja u listopadu 2018. Milan Bandić je njemu i HDZ-ovim gradonačel­nicima Korčule i Benkovca darovao tri obnovljena autobusa. Danas darovani autobus Drnišu stoji neregistri­ran na parkingu. Navodno je napravio tek 20-ak kilometara. Prije nego što je darovan, Zagrebački električni tramvaj (ZET), koji grca u gubicima, u bus je uložio 203.000 kuna. Ima klimu, obnovljen je i popravljen iako u Zagrebu voze puno stariji autobusi. Donacija HDZ-ovim gradovima bila je dio dogovora Milana Bandića i ministra prometa Olega Butkovića nakon što su potpisali da će preko EU fondova Zagreb dobiti 29 novih autobusa.

Da drniški autobus broja 666 (slučajno ili ne, vražji broj) nije niti vozio niti vozi, potvrdio nam je i gradonačel­nik Begonja. Štoviše, rekao je da će prodati i kupiti manji minibus, koji im je prikladnij­i.

- Za minibus ćemo morati i doplatiti. Donirani autobus nije se mogao koristiti zbog malog broja putnika, a nije mogao ni ući u mnoge zaseoke zbog preuskih ulica - kaže Begonja, ali nije odgovorio zašto su ga onda uzeli. Nezavisni zastupnik Renato Petek, koji je otkrio ovaj apsurd, poručio je da je ovo primjer stihije u Gradu i ZET-u.

- U Zagrebu se autobusi masovno kvare, sigurnost putnika je ugrožena i Zagrepčani su se kuhali ljetos u starim busovima, a Bandić je zbog politike obnovio i darovao bus koji stoji neiskorišt­en - kaže Petek.

 ??  ?? Prije više od godinu dana vodstvo Zagreba, Holdinga i ZET-a darovalo je tri autobusa HDZ-ovim gradonačel­nicima Benkovca, Korčule i Drniša. U Drnišu bus stoji, ali barem druga dva voze
Prije više od godinu dana vodstvo Zagreba, Holdinga i ZET-a darovalo je tri autobusa HDZ-ovim gradonačel­nicima Benkovca, Korčule i Drniša. U Drnišu bus stoji, ali barem druga dva voze
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia