24sata

Plan za pobjedu: Tuđman i obitelj, ali bez korupcije

OSTAJE NA DESNOM CENTRU Pod sloganom ‘Odvažno za Hrvatsku’ Andrej Plenković kreće u osvajanje drugog mandata na čelu HDZ-a

-

Obitelj kao jezgra društva, čuvanje tradicije i kršćanskih korijena, nepristran­o i učinkovito pravosuđe, Hrvatska koja nije podijeljen­a i u kojoj će građani moći ostvariti svoje ciljeve - glavni su to ciljevi programa kojim Andrej Plenković namjerava ponovno osvojiti mjesto predsjedni­ka HDZ-a.

Program za unutarstra­načke izbore koji je nazvao “Odvažno za Hrvatsku”, Plenković bi trebao predstavit­i danas prije podne u zagrebačko­m muzeju Mimara, a u dokumentu, kako se doznaje, naglasak je na zadržavanj­u političke pozicije desnog centra. Tamo ju je, ističe se u programu, postavio Franjo Tuđman, te smatra kako će upravo ideje iz ovog programa zadržati HDZ na vlasti i nakon parlamenta­rnih izbora.

ODGOVORNI POJEDINCI

- Naši ljudi žele sigurnu, modernu i dinamičnu Hrvatsku, koja nije podijeljen­a i koja ostvaruje sve svoje potencijal­e - prenosi Večernji list dio Plenkoviće­va govora. On sam smatra kako je pod njegovim vodstvom stranka “ispeglala” financijsk­o stanje i poslovanje, te uzvraća kritičarim­a kako on stranku vodi demokratsk­i, uz dijalog s lokalnim čelnicima HDZ-a. Želi više uključiti sve članove u rad stranke, te “podizati etičke standarde i graditi HDZ kao stranku odgovornih pojedinaca”. Uz nabrajanje postignuća njegove Vlade, Plenković se želi fokusirati na hrvatsko pitanje koje više nije, po njemu, pitanje neovisnost­i i suverenite­ta, već “demografsk­og opstanka, prosperite­ta i sigurnosti naroda”. Tvrdi kako on i njegov tim imaju viziju razvoja Hrvatske do 2030., a do 2022. želi smanjiti državni dug na 61,6 posto, zalagati se za prava manjina, te uvesti nultu stopu tolerancij­e na korupciju i kriminal.

Uz skrb o hrvatskim branitelji­ma, domoljublj­e, te izgradnju suverenite­ta unutar EU, neki od ciljeva su i učinkovito pravosuđe, rješavanje problema blokiranih, procesuira­nje ratnih zločina, bolja zaštita žena i djece od nasilja.

KOLEKTIV NE SMIJE BITI ŽRTVA

U programu po kojem Hrvatska djeluje kao obećana zemlja, Plenković najavljuje i bitku protiv svih nezakonito­sti te “pogrešaka pojedinaca” koji su narušili ugled HDZ-a kod dijela birača. - Kolektiv ne smije biti žrtva grijeha pojedinaca - odlučan je Plenković. (ad)

DANAS U MIMARI

 ??  ?? Programom koji će predstavit­i planira i u kampanju za
parlamenta­rne izbore
Programom koji će predstavit­i planira i u kampanju za parlamenta­rne izbore

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia