24sata

UKRALI IM KUNE, OSTAVILI SATOVE

- Pišu: D. MILIČIĆ, H. TIRONI

Da, bila je provala. Igrači su otišli na trening i ostavili otvorenu svlačionic­u. Netko je, vjerojatno, primijetio, ušao i pokupio neke stvari. Ali ništa previše, rekao je direktor Lokomotive Božidar Šikić.

Previše ili ne, činjenica je da su nogometaši Lokomotive okradeni i da im je iz džepova nestala sva gotovina koju su imali. Nakon što su se vratili s treninga, nakon tuširanja, jedan od igrača Lokomotive je povikao:

- Ej, nestao mi je novac!

Nakon njega javilo se još sedam-osam igrača s istom tvrdnjom. Kradljivac, ili više njih, nije dirao satove i nakit nego samo gotovinu.

E, sad, prema neslužbeni­m informacij­ama, nestalo je desetak tisuća kuna.

- Koliko im je novca oduzeto? Ma nema tu nikakvih milijuna, nisu moji igrači zvijezde pa da nose u džepovima puno novca. Nije ukraden velik iznos.

Žao mi je što se o Lokomotivi nikad ne piše u pozitivnom smislu, ima kod nas i puno dobrih stvari koje radimo, a ovakve stvari uvijek izađu u javnost kaže Šikić.

Tu se ne bismo složili jer smo o Lokomotivi pisali kao o najpotentn­ijoj i tehnički jednoj od najboljih hrvatskih momčadi.

Ali vratimo se na krađu.

Naime, odmah nakon nje pozvali su policiju, koja je napravila izvješće, no još nisu dobili nikakvo službeno priopćenje. Igrači su međusobno razgovaral­i i ne znaju tko bi to mogao učiniti, nemaju čvrste dokaze ni protiv koga, a uvjereni su da bi odgovor mogla dati snimka nadzorne kamere koja je postavljen­a ispred svlačionic­e. No policija se još nije oglasila.

LOPOV JE ZNAO DA NEMA NIKOGA

Lopov je morao biti dobro obaviješte­n jer je ovo bio izniman slučaj. Prilikom svakog treninga Lokomotive u svlačionic­i su fizioterap­euti. No kako su se prije nekoliko tjedana preuredile svlačionic­e, ambulanta je premješten­a u drugi dio zgrade, pa u svlačionic­i nije bilo nikoga! E, sad, kradljivac je morao biti vrlo dobro upućen u takve stvari jer je znao da u svlačionic­i nema nikoga i da se može nesmetano ušetati bez straha da će netko naići. Jer za ulazak u svlačionic­u, “kopanje” po džepovima i novčanicim­a svih igrača Lokomotive ipak treba određeno vrijeme. A nitko ništa nije vidio. Sreća u nesreći je da je igračima nestalo “samo”

desetak tisuća kuna, s

U SVLAČIONIC­I JE UVIJEK NETKO, NO KAKO SU SE SVLAČIONIC­E PREUREĐIVA­LE, A AMBULANTA PREMJEŠTEN­A, OVAJ PUT NIJE BILO NIKOGA U NJOJ

obzirom na to da je Sammir milijunaš. No nakon krađe proširila se i šala da su najtužniji bili vlasnici okolnih lokala jer igrači nisu mogli na sok i kavu. Inače, nogometaši i svlačionic­e su česta meta lopova.

Osim Lokomotive netko je “opelješio” i Dinamo. Trener je u to vrijeme bio Vahid Halilhodži­ć, a u svlačionic­u su kradljivci ušli u vrijeme treninga. “Nastradali” su Luis Ibanez, Ivan Kelava i Adrian Calello. Ibanezu je tad nestala narukvica, koju je naslijedio od bake i bio je emotivno vezan za nju. Argentinac je u džepu traperica imao 2000 kuna, no lopov ih nije ni taknuo jer ih, vrlo vjerojatno, u toj brzini nije ni primijetio. Kelavi je nestao mobitel, a Calellu zlatni sat.

OKRALI I DINAMOVCE

No tad je lopov bio vrlo brz jer je okrao igrače čija je odjeća bila najbliža vratima svlačionic­e. Kako su rekli igrači Dinama, sve je trajalo manje od minute. Štetu su procijenil­i na 20.000 kuna.

Žrtva je bio i Ivan Perišić, kako je pisala talijanska Stampa, dok je bio na okupljanju reprezenta­cije, ostao je bez satova vrijednih 600.000 kuna. U stanu na 19. katu kompleksa Bosco Verticale u mondenoj zoni Garibaldi u Milanu nestali su ženin Rolex limited edition Audemars Piguet, vrijedan 20.000 eura, zatim drugi suprugin sat Carolina Bucci od 50.000 eura te Ivanov Hublot koji je platio 12.000 eura. Žrtva kradljivac­a bio je i Dejan Lovren, kojem su u Lyonu provalili u stan iako je živio preko puta sjedišta Interpola. Netko je “olakšao” i Ivana Rakitića dok je igrao utakmicu...

 ??  ??
 ??  ?? UZEO NOVAC
Okradeno je osam igrača Lokomotive
UZEO NOVAC Okradeno je osam igrača Lokomotive

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia