24sata

Pep u šoku: Izbacili ih iz Lige prvaka!

- Piše: DANIJEL VUKUŠIĆ

Valentinov­o 2020. Pep Guardiola neće pamtiti po izlijevima ljubavi. Dapače, sjetit će se oštrih kritika Uefe koje su njegov Manchester City dovele do izbacivanj­a iz Lige prvaka na dvije godine i kazne od 30 milijuna eura.

- Bio je ovo proces pokrenut od Uefe, proveden od Uefe i presuđen od strane Uefe. Potražiti ćemo zaštitu istinski neovisnog i nepristran­og sudskog tijela, naši su dokazi neoborivi, kažu u Cityju.

BRZA REAKCIJA CITYJA

Uefa je City kaznila jer su ‘građani’ u svojim izvještaji­ma navodili na krive brojke što se sponzorski­h milijuna tiče. Prekršen je financijsk­i fair-play koji je uveden 2011. kako bi se izbjeglo pretjerano trošenje klubova na plaće igrača. Reakcija sa Etihada došla je gotovo iste sekunde pa je jasno kako se iza kulisa sve znalo već duže vrijeme, a City sigurno već dugo ima kuvertiran i odgovor i taktiku za daljnju borbu protiv Uefe.

- Razočarani smo, ali ne i iznenađeni Uefinom odlukom - stoji u priopćenju.

IDU NA ARBITRAŽNI SUD

Istragu je još 2018. potaknulo niz emailova i dokumenata koje je objavio njemački ‘Der Spiegel’. Gazda kluba Mansour bin Zayed je prikazivao kako je kompanija Etihad dala 67,5 milijuna funti za sponzorstv­o na dresu, a zapravo je Etihad dala samo 8 milijuna, a ostalo je iskrcavao sam Bin Zayed kroz svoju

UEFINO UPOZORENJE

kompaniju Abu Dhabi United Group.

- Još u prosincu 2018. Uefini su istražitel­ji javno najavili ovakav rasplet. Prije nego je istraga uopće počela! Jednostavn­o rečeno: bio je ovo proces pokrenut od Uefe, proveden od Uefe i presuđen od strane Uefe. Pa ćemo što prije potražiti zaštitu istinski neovisnog i nepristran­og sudskog tijela, Sportskog arbitražno­g suda koje će uvažiti naše dokaze. A ti su dokazi neoborivi - zaključio je City u svom priopćenju. Kakve će sve posljedica ova odluka (sjetimo se Chelseajev­ih muka za zabranom dovođenja igrača!) imati po transfere u Manchester Cityja tek ćemo vidjeti. Neki, kao Juventus, vraćali su se polako pa vratili jači nego ikad nakon što su ‘isprali svoje grijehe’.

‘RAZOČARANI SMO, ALI NE I IZNENAĐENI UEFINOM ODLUKOM’

 ??  ?? Provođenje financijsk­og fair-playa uvedenog 2011.
Provođenje financijsk­og fair-playa uvedenog 2011.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia