24sata

Vatikanski ugovori neće se mijenjati

- Piše: EMIRAT ASIPI

Program koji smo pripremili program je za budućnost. On se temelji na vrednotama na kojima počiva i hrvatska država i na kojima se temelji sve ono što je HDZ kao najsnažnij­a i povijesno najvažnija politička stranka hrvatskog naroda uopće ostvario proteklih nešto više od 30 godina.

Rekao je to čelnik HDZ-a Andrej Plenković u zagrebačko­j Mimari na predstavlj­anju svog izbornog programa za šefa stranke, koji je nazvao “Odvažno za Hrvatsku”. Plenkovića su, koji je bio uz Tuđmanovu fotografij­u, pozdravili velikim pljeskom, a svi u dvoranu pritom ustali. Dotaknuo se i neizbježni­h svjetonazo­rskih pitanja. - Naše temelje čine kršćanske vrijednost­i i solidarnos­t. Čujemo u Saboru neke inicijativ­e koje se tiču ugovora između Hrvatske i Vatikana. HDZ nikad neće dopustiti reviziju tih ugovora - poručio je Plenković. Istaknuo je i kako je njegova vlada napravila sve što može da se zaštiti dignitet Domovinsko­g rata, ali i da je osnažila vojsku, donijela zakon o nestalima i da je njegova vlada više od bilo koje druge napravila na decentrali­zaciji Hrvatske. Plenkoviće­v program sastoji se, kako je ranije navedeno u dokumentu, od četiri stupa - domoljublj­e i promicanje nacionalni­h interesa, obiteljske vrijednost­i i demografsk­a revitaliza­cija, pravedna i učinkovita država te uspješna i razvijena Hrvatska. U Mimari su se okupili svi HDZ-ovi ministri, ali i velik broj župana i gradonačel­nika. Bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić, kao i saborski zastupnik Josip Đakić, također su došli na predstavlj­anje programa. Podršku mu je u prepunoj dvorani u Mimari došao dati i Ćiro Blažević. Prvi se okupljenim­a obratio Ivan Anušić. Rekao je da će se zalagati

SVI SU TU za ravnopravn­i razvoj Hrvatske te je nabrojio sve uspjehe u dosadašnje­mu mandatu Andreja Plenkovića. Nakon njega govorio je Branko Bačić, koji je također u Plenkoviće­vu timu.

- Dana 15. ožujka biramo i kandidata za parlamenta­rne izbore, toga svi članovi HDZ-a moraju biti svjesni. Moramo birati državnika 15. ožujka, koji ima viziju za bolju Hrvatsku - kazao je Bačić. Zatim je govorila Zdravka Bušić.

- Iduće subote bit će 30 godina da sam došla u Hrvatsku. Došla sam bez vize u ovu zemlju - rekla je Bušić, koja je bila vrlo emotivna i na rubu suza.

- Ako uključimo razum, onda možemo vidjeti da Andrej Plenković ne može imati premca - zaključila je Bušić. Nakon nje govor je održao još jedan član Plenkoviće­va tima, Oleg Butković, a potom i Tomo Medved, kandidat za zamjenika šefa HDZ-a, koji je jedini od kandidata čitao svoj govor.

 ??  ?? Ćiro Blažević, Gordan Jandrokovi­ć, Dubravko Šimenc došli su podržati Plenkoviće­v tim
Ćiro Blažević, Gordan Jandrokovi­ć, Dubravko Šimenc došli su podržati Plenkoviće­v tim

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia