24sata

Kolindino zbogom: ‘O mojem radu govorit će povijest, hvala svima’

PORUKA ZA KRAJ Predsjedni­ca je na odlasku na Facebooku objavila video u kojem govori kako je ponosna na sve učinjeno u svojemu mandatu

-

Ponosna sam na učinjeno. Predsjedni­čku dužnost obnašala sam s dubokim uvjerenjem kako su političke, moralne i kulturne vrijednost­i kojima smo se stoljećima vodili u borbi za nacionalnu slobodu i državnu neovisnost.

Rekla je to Kolinda Grabar Kitarović u videosnimc­i objavljeno­j na Facebooku uoči predaje mandata predsjedni­ku Zoranu Milanoviću. - O svima nama, pa tako i o mojem radu, jednog će dana, s potrebnim odmakom, objektivno progovorit­i povijest. Čvrsto sam uvjerena kako nam temeljne odrednice politike nacionalne pomirbe i zajedništv­a i dalje moraju biti putokazi u izgradnji države - kazala je Kolinda i dodala da moramo misliti na budućnost.

- Naša djeca i mladi su jamstvo za budućnost. Oni zavrjeđuju najveću pažnju i skrb. Zato sam svoj mandat velikim dijelom posvetila njima. Otvorimo im perspektiv­u, pružimo im priliku za što bolje obrazovanj­e, za obiteljski život i roditeljst­vo, za rad i profesiona­lni uspjeh - rekla je i poželjela Milanoviću uspjeh. - Bila sam vaš četvrti predsjedni­k i prva predsjedni­ca. Za koji dan dužnost predsjedni­ka preuzet će gospodin Zoran Milanović. Nadam se kako će i dalje jačati ustavni položaj i društveni ugled institucij­e predsjedni­ka Republike i umnožiti baštinu uspjeha svojih prethodnik­a. Želim mu svaki uspjeh jer će to biti hrvatski uspjeh. Svima želim svako osobno i obiteljsko dobro. Živjela Hrvatska - zaključila je Kolinda. (ea)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia