24sata

Toni ostao bez nogu: Živim za sport i svog sina

- Piše: AIDA ŠUKURICA

Probudio sam se u bolnici, bio sam svjestan da su mi amputirane obje noge. Odmah su mi rekli da će mi se život promijenit­i, da ću vidjeti tko su mi pravi prijatelji, prisjeća se Antun Bošnjakovi­ć (35), koji je pao pod vlak i izgubio noge.

Toni je bio spreman dati maksimum od sebe da ga život bez stopala ne zaustavi. Stradao je 17. travnja prije šest godina na pruzi u Austriji.

- Često sam putovao vlakom. Znao sam da mora stati na graničnom prijelazu. Kako nije radio toalet u vlaku, istrčao sam na stanicu. U međuvremen­u, vrata vlaka su se zatvorila, a ja sam skočio na njega misleći da će me netko primijetit­i, da će se vrata otvoriti i da neće krenuti. Ali krenuo je... Bilo je dva sata, vozim se s vanjske strane vlaka i moram odlučiti hoću li se nastaviti držati se ili se puštam pa što bude. Skočio sam - nastavlja Toni prepričava­ti.

- Ništa me nije boljelo kad sam pao, samo sam vidio da više nemam noge, govori Bošnjakovi­ć. U Austriji u bolnici bio je devet dana pa dva mjeseca u Zagrebu. Tjedan dana nakon izlaska iz bolnice, na pregled je došao biciklom. Liječnici i medicinske sestre bili su šokirani oporavkom. Nekoliko mjeseci kasnije penjao se biciklom na Sljeme te odvozio i rutu Split-Makarska. Sve je to uspio, kaže, jer niti u jednom trenutku kod njega nije postojala opcija odustajanj­a, tugovanja i sjedenja doma. Priznaje da ga je nesreća promijenil­a, ali nabolje.

- Stvari kojima sam se prije bavio bile su takve gluposti. Danas mi je žao koliki sam dio života potratio - rekao je. Inspirativ­nu priču o Toniju Bošnjakovi­ću pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

 ??  ?? Pao je pod vlak prije šest godina. Nije se predavao
Pao je pod vlak prije šest godina. Nije se predavao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia