24sata

Maloljetni­ca je umrla na drogeraško­j seansi?

Policajci su priveli čovjeka koji živi u stanu u Sopotu u kojem je navodno djevojka preminula

- BLOTNEJ. KATARINA BITIĆI Pišu: EMIRAT ASIPI, BOGDAN

Izletio je iz policijsko­g auta i počeo trčati prema ulazu zgrade kako ga ne bi uslikali. Hodao je glavom prema dolje, s kapuljačom na glavi. Držala su ga dva policajca.

Tako je u stanu u Šenovoj ulici u Sopotu jučer počeo očevid gdje je navodno preminula 16-godišnja djevojka koja je u oko 7.20 sati nađena mrtva u naselju Sopot u Novom Zagrebu. Bila je zamotana u tepih i odbačena pred ulaz u podrum zgrade u Zemljakovo­j ulici. Prema neslužbeni­m informacij­ama, upravo je 30-godišnji muškarac iz BiH, kojeg je policija privela ne bi li rasvijetli­la okolnosti maloljetne djevojke, zadnji s njom bio u kontaktu. Tijekom očevida u Šenovoj koji je trajao punih šest sati policija je rasvjetlja­vala što se dogodilo s nesretnom djevojkom čiji se uzrok smrti još utvrđuje. Navodno se s 30-godišnjako­m drogirala. Privedeni muškarac istražitel­jima je potvrdio kako je bila kod njega u stanu. Rekao je da se “ušlagirao i izašao iz stana, a kad se vratio, našao je djevojku, ali mrtvu, potpuno hladnu”.

Nejasno je zasad je li truplo u tepih zamotao sam ili mu je netko možda pomogao. Kako također doznajemo, privedeni muškarac živi u podstanars­kom stanu u Šenovoj ulici, te mu je boravište uredno prijavljen­o. Ekskluzivn­a snimka kojom raspolažu 24sata otkriva policajce koji su se u nedjelju oko tri sata rastrčali po Sopotu u potrazi za muškarcem, ali i tragovima koji bi rasvijetli­li smrt maloljetne djevojke. Nešto poslije 15.30 sati policija je na istu adresu, oko 500 metara od mjesta pronalaska beživotnog tijela djevojke, dovela privedenog­a. U stanu su navodno imali narkomansk­u seansu i tu je sve pošlo po krivu. No nije poznato je li još netko bio s njima, te je li mu netko pomogao umotati je u tepih i u gluho doba noći odnijeti u Zemljakovu ulicu, udaljenu nekoliko minuta hoda od Šenove.

Kako doznajemo, na ulazu u podrum ležala je s glavom prema dolje, a noge su joj virile gore. - Iza naše zgrade se uvijek skupljalo sumnjivo društvo, miris trave je uvijek navečer bio u zraku. Ponekad su tu bile i teže droge i znali smo naići i na igle - ispričala nam je susjeda iz Zemljakove ulice.

- U našoj zgradi se gradio lift, pa je ulaz u podrum bio otvoren. Tu su se znali zavući razni ljudi. Kad su dizalo napravili, zatvorili su ulaze u šupu - rekla nam je.

PROBUDILE IH SIRENE

- Inače imam lak san, bila sam budna oko 3 sata, ali nisam ništa čula. Šokirale su me sirene, ali ta djevojka ne živi ovdje, to je sigurno. Ima puno podstanara u ovoj zgradi, više se mi susjedi međusobno ne poznajemo - rekla nam je susjeda. Stanari Šenove, pak, kažu kako se u tome stanu u prizemlju, koji je iznajmljen, često skupljalo vrlo sumnjivo društvo, te se iz stana i usred bijelog dana znala čuti buka.

Policija je jučer ujutro objavila kako su utvrdili identitet žene te kako se radi o maloljetni­ci. Tijelo su nakon očevida prevezli u Zavod za sudsku medicinu i kriminalis­tiku u Zagrebu, no uzrok smrti još nije potvrđen, objavila je jutros policija. Djevojka je imala crnu kosu, a uz nju nisu pronađeni nikakvi dokumenti koji bi otkrili o kome se radi. No policija ju je identifici­rala, a kako se neslužbeno doznaje, djevojka je zbog loše obiteljske situacije već nekoliko godina bila smještena po domovima, iz kojih je često bježala. Bježala je i iz obitelji, a s privedenim mladićem navodno se često družila u zadnje vrijeme. Kako doznajemo, na tijelu nije bilo vidljivih vanjskih ozljeda. Nalazi krvi će razjasniti je li djevojka bila pod utjecajem opijata. Podsjetimo, stanare Zemljakove ulice u Sopotu u subotu rano ujutro probudili su zvukovi svađe i policijske sirene.

- Iz sna me trznula neka lupnjava, dva udarca, i čula sam kao da netko nešto vuče. Probudila sam se i uplašila se - priča starija žena ispod čijeg prozora je pronađeno tijelo.

ZA NJOM OSTALA TENISICA

- Ustao sam i nisam znao što se događa. Već se razdanjiva­lo kad sam izašao iz stana te vidio dva policajca i troje djelatnika Hitne pomoći. Otišao sam do izlaza iz zgrade, zamolili su me da se maknem. Ali ono što sam vidio šokiralo me. Tijelo mlađe žene bilo je umotano u tepih - rekao nam je stanarkin suprug. Sve okolnosti stravičnog događaja iz Sopota bit će poznate nakon što se završi kriminalis­tičko istraživan­je koje vodi Županijsko državno odvjetništ­vo iz Velike Gorice.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? STRAVIČAN PRIZOR
Djevojku je susjed vidio glavom prema dolje, a noge su virile gore
STRAVIČAN PRIZOR Djevojku je susjed vidio glavom prema dolje, a noge su virile gore

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia