24sata

Za ovu zemlju i grad je nužno da Bandić ode

ŽELI VODITI ZAGREB Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš najavio je kako će i dalje otkrivati muljaže gradske uprave, te želi ukinuti monopol u odvozu otpada

- Piše: MERITA ARSLANI

Više ništa nije isto otkad je naša platforma ušla u Skupštinu grada Zagreba. To se vidi po tome da sjednice traju i po četiri dana, jer raspravlja­mo o svakoj točki.

Sve nam je važno i nastavit ćemo otkrivati muljaže gradske uprave, rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”. Potvrdio je da ide u utrku za zagrebačko­ga gradonačel­nika, a planiraju se angažirati i za parlamenta­rne izbore. - Za ovu zemlju i grad nužno je da Bandić izgubi izbore. Nadam se da ću ja biti taj koji će ga pobijediti - rekao je Tomašević i dodao kako je spreman i na opciju da oporba izabere zajedničko­ga kandidata. Komentirao je pitanje što bi bilo da se Dario Juričan kandidira za gradonačel­nika Zagreba. - Ne znam jesu li mu to ambicije, ali dao je veliki doprinos šteti koja je nastala za Bandića. Ono što mi je sad bitno je da oporba nastavi surađivati jer smo zajedno do sada napravili vrlo dobar posao - odgovorio je. Istaknuo je da GUP nije pao zato što je to HDZ htio nego zato što ga više nisu mogli podržavati zbog pritiska oporbe i javnosti. Na pitanje hoće li, ako postane gradonačel­nik, Grad nastaviti surađivati s Pripuzovom tvrtkom za odvoz otpada rekao je:

- To su poslovi koji mogu raditi gradska poduzeća. Ne možemo dozvoliti taj monopol - izjavio je Tomašević i dodao da bi sve poslove koji su outsourcan­i, a koji podrazumij­evaju monopol privatnih tvrtki, vratio da ih obavljaju gradske tvrtke.

Dodao je da je primarni cilj u svemu stabilizir­ati financije grada. Ne zna što ga sve očekuje, pa bi, po njemu, bilo neozbiljno reći da će smanjiti visoki prirez. Ako dobije priliku voditi grad, Tomašević je rekao da bi podržao inicijativ­u za vraćanjem Trga maršala Tita ako to netko predloži. Ipak, to nije na listi prioriteta.

- Vrijeme je za zeleno-lijevu platformu u Saboru - rekao je Tomašević. Na pitanje postoje li dobre stvari koje je Bandić napravio, bio je kratak. - Eventualno Bundek.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia