24sata

ASISTENCIJ­A, GOL PA PICE S IZBORNIKOM...

Zlatko Dalić došao je na utakmicu protiv Wolfsburga, popričali smo, rekao nam je napadač Hoffenheim­a

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Na tribinama izbornik Zlatko Dalić i pomoćnik Ivica Olić, a na travnjaku Andrej Kramarić i Josip Brekalo. Odlična utakmica Hoffenheim­a i Wolfsburga u kojoj su Hrvati imali važne uloge.

Nakon ulaska Josipa Brekala Wolfsburg je zabio gol za pobjedu 3-2, a Andrej Kramarić prije toga je asistirao i zabio iz penala za domaću momčad. Odigrao je sjajnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno.

- Jako sam zadovoljan svojom partijom, ali što mi to vrijedi kad smo izgubili - rekao nam je jutro poslije sjajni hrvatski napadač, koji je ove sezone u Bundesligi zabio sedam golova. Naravno da bi zabio i više, ali s travnjaka ga je na početku sezone udaljila ozljeda desnoga koljena. Morao je na operaciju, oporavak je potrajao nekoliko mjeseci, ali Andrej je ponovno u velikoj formi. Poslije utakmice protiv Wolfsburga susreo se s izbornikom Dalićem i pomoćnikom Ivicom Olićem.

- Nismo imali vremena za večeru jer se izbornik morao vratiti u Frankfurt, već ujutro išao je nazad za Zagreb, ali smo popili piće i ugodno porazgovar­ali. Nismo pričali o mojoj poziciji u momčadi, više o nekim općenitim stvarima. Izbornik mi je rekao kako će pripreme za Europsko prvenstvo biti slične kao one za Svjetsko u Rusiji. Malo smo se podružili - kaže napadač Hoffenheim­a. Hrvatsku za mjesec dana čeka turnir u Dohi. Protivnici će nam biti Švicarska 26. ožujka i Portugal 30. ožujka.

- Jako se veselim tom turniru i što ću ponovno nakon ozljede igrati za reprezenta­ciju. Izborniku sam rekao da dolazim izravno u Dohu. Bit će to dvije prave utakmice. Mi na Europskom prvenstvu želimo napraviti nešto slično kao u Rusiji, ali moramo biti svjesni kako se na nas sad svi pale više nego prije govori nam Kramarić, koji se osvrnuo i na skupinu na Euru. Otvaramo s Engleskom, zatim nas čeka Češka. Englezima je Kramarić zabio na Wembleyu u Ligi nacija, ali smo izgubili 2-1. - Bilo bi sjajno da ga opet zabijem Englezima i da nam ovog puta taj gol donese bodove. Bit će to spektakula­rna utakmica. Što se tiče trećeg protivnika, volio bih da izbjegnemo domaćine Škote i Srbiju, koja može biti opasna. Moja želja je Norveška - iskren je Andrej Kramarić.

S Hoffenheim­om ima ugovor do lipnja 2022.

- Uvijek ima ponuda, u klubu su toga svjesni. Već su mi najavili da bi htjeli potpisati novi ugovor sa mnom. Svjesni su da će nakon Eura biti još više ponuda, pa se žele osigurati. Ja se ne želim zaletjeti, ovdje mi je odlično, zadovoljan sam, pa ćemo vidjeti kaže Kramarić. Olma u Leipzigu trenira Julian Nagelsmann, bivši Kramin trener. - Odabrao je odličan klub i odličnog trenera - završio je Andrej.

 ??  ??
 ??  ?? Andrej Kramarić ima ugovor s Hoffenheim­om
do lipnja 2022. godine
Andrej Kramarić ima ugovor s Hoffenheim­om do lipnja 2022. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia