24sata

OSIJEK - DINAMO 1-0 Krešendo u Osijeku: Modrima tri crvena

-

Kako doznajemo, ni sudac Zebec mu nije ostao dužan. Uzvratio mu je istom mjerom. Nije Bjelici najbolje leglo što je Zebec u prvom poluvremen­u prvo sudio kazneni udarac za Dinamo nakon prekršaja Žapera na Ademiju pa nakon intervenci­je VAR-a ipak faul “izvukao” izvan šesnaest metara. “Kuhalo” je u Bjelici cijelu utakmicu. U 67. isključen je Emir Dilaver nakon drugog žutog kartona. Tu je sve bilo čisto, Dilaver je rukom u lice udario Erosa Grezdu. Susret je prelomio Mirko Marić koji je krasno primio jednu loptu u Dinamovom šesnaester­cu, a Dino Perić ga ruši s leđa i radi penal. Odgovornos­t je preuzeo Marić i pred 6450 gledatelja pogodio za konačnih 1-0 i svoj 16. gol u sezoni. Do kraja susreta živce je izgubio i Petar Stojanović koji je isključen u 94. minuti, a odmah potom na tribine je poslan i Bjelica koji se nikako nije mogao pomiriti sa sudačkim odlukama.

Na presici nakon utakmice trener Dinama nije bio najrječiti­ji. Na sva pitanja novinara odgovarao je s “nemam komentara”, a na kraju je samo poručio:

- Što da vam kažem kad sve znate...

Trener “modrih” vjerojatno je aludirao na pritisak čelnika Osijeka na suce uoči utakmice. Cijeli tjedan trajalo je prepucavan­je između čelnika klubova preko službenih stranica. Osječani su objavili snimku najvećih sudačkih pogrešaka u korist Dinama, a predsjedni­k prvoligaša s Drave, Ivan Meštrović kazao je:

- Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Bjelica je nakon utakmice imao još razloga za glavobolju. Pred kraj susreta ozlijedio se Dino Perić, a sumnja se da je stradao križni ligament.

 ??  ?? Dinamov stoper skrivio je penal nad Marićem pa se teško ozlijedio
Dinamov stoper skrivio je penal nad Marićem pa se teško ozlijedio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia