24sata

MJESEC DANA ČEKA GA TEŠKA KAZNA BEZ TRENERA?

Nervozniji samnego prije, no želim s Dinamom u Ligu prvaka, kaže Bjelica

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Čovjek sam od krvi i mesa. Vodio sam 59. utakmicu na klupi Dinama u HNL-u i prvi put sam isključen, rekao nam je jutro poslije poraza u Osijeku trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je isključen u samoj završnici utakmice. Kako stoji u zapisniku, sucu Zebecu je rekao: “Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite”. - Ispričavam se sucu Zebecu, javnosti i novinarima u Osijeku. Nisam reagirao onako kako sam trebao, nisam se ponio gospodski kako to treba napraviti trener Dinama. Pogriješio sam na travnjaku i poslije utakmice - kaže nam trener Zagrepčana i nastavlja: - Moram prvo analizirat­i svoje ponašanje, nemam energiju kakvu sam imao u prvom dijelu sezone, a očito je nema ni momčad. Nakon utakmice sam na pitanja odgovarao s nemam komentara jer nisam bio u psihološko­m stanju da nešto drugo kažem. Da ne bih slučajno rekao nešto što ne mislim, a suđenje ne komentiram. Neću komentirat­i ni sad. Ni Mario Zebec, tvrde svjedoci, nije ostao dužan treneru Dinama. Ali toga u prijavi nema. - Ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu, nisam cinkaroš. Ne pišem nikakve prijave odgovorio je Bjelica na pitanje o Zebecovu ponašanju.

PROPUŠTA TRI DVOBOJA?

U srijedu će Bjelica doznati kaznu za isključenj­e. Gotovo sigurno neće voditi utakmicu protiv Intera, a nakon toga Dinamo igra protiv Rijeke u Maksimiru i Hajduka na Poljudu. Lako je moguće da propusti i ta dva derbija. Dinamo bi onda s klupe vodili Rene Poms i Nino Bule. Disciplins­ki sudac Prve HNL Alan Klakočer će Bjelicu sigurno kazniti i novčano, ali i zbog ponašanja nakon utakmice. Možda Bjelica neće voditi ni jednu utakmicu u idućih mjesec dana, ali mogla bi mu pomoći ova isprika. Shvatio je da je pogriješio te se ispričao.

Dinamo je u deset dana izgubio i drugu utakmicu, ispao je iz Kupa, nije zabio gol u Rijeci i Osijeku. Očito je momčad prvaka u padu forme. - Preuzimam odgovornos­t za sve što se događa. Napravit ćemo internu analizu, ali najveći krivac za ovo sam ja rekao je Bjelica i nastavio: - Istina, ne igramo onako kako smo igrali u prvom dijelu sezone. Momčad nema energiju kakvu je imala i to je odgovornos­t trenera. Od odgovornos­ti nikad nisam bježao. U Gradskom vrtu je tragičar bio Emir Dilaver, koji je dobio dva žuta kartona, a igrao je na lijevom boku. Kad je isključen, na tu je poziciju ušao Joško Gvardiol, a Francois Moubandje, koji je bio jedini lijevi bočni na klupi, nije dobio priliku. Bjelica je pojasnio svoj potez nakon poraza.

IMAM VAŽEĆI UGOVOR

- Pa Moubandje je i u svim izvještaji­ma uvijek loše ocijenjen, a Dilaver je na lijevom boku odigrao barem 50-ak utakmica u Austriji Beč. I tamo sam ga stavljao na bok - rekao je Bjelica, koji s Dinamom ima ugovor do lipnja 2021. godine. Posljednji­h se dana sve više priča o tome hoće li i iduće sezone sjediti na klupi kluba iz Maksimira. U Dinamo je došao u svibnju 2018. godine, a lani je potpisao novi ugovor do 2021. S tim je ugovorom postao najplaćeni­ji trener u povijesti Zagrepčana. Hoćete li i iduće sezone voditi Dinamo, pitamo Bjelicu.

- Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i iduće sezone biti ovdje. Moja je želja da Dinamo povedem prema novom nastupu u Ligi prvaka, ali to ne ovisi samo o meni. Nisam se sam doveo u Maksimir. Postoje dvije strane, a moju želju sam opet sad ponovio odgovorio nam je Bjelica i za kraj priznao:

- Nervozniji sam nego inače, to nije sporno. I doista mi reakcije nisu bile primjerene. Dinamo može biti miran što se prvenstva tiče, ima 12 bodova više od Hajduka i jasno je kako naslov prvaka neće doći u pitanje. To je ono zbog čega u Maksimiru mogu biti mirni. Podsjetimo, lani se i prije kraja sezone sigurno znalo da Nenad Bjelica ostaje. Dogovorio je produljenj­e ugovora sa Zdravkom Mamićem i čelnicima kluba. Bilo je to u travnju. Sad ima važeći ugovor i Dinamu će, ako ga netko želi na klupi, morati platiti odštetu. Bjelica je poručio da su mu misli okrenute isključivo Dinamu.

 ??  ?? PRVO ISKLJUČENJ­E
Bjelica je u dvije godine u HNL-u prvi put isključen
PRVO ISKLJUČENJ­E Bjelica je u dvije godine u HNL-u prvi put isključen
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia