24sata

KLUB BORKINJA D Dogovaraju tučnjave u garažama, cijela š

- Piše: MAJA KRIŠTAFOR

Prošlog tjedna kraj zgrade Prehramben­o-tehnološke škole u zagrebačko­j četvrti Dubrava potukle su se dvije učenice. Snimala ih je vršnjakinj­a, a ostali su se okupili i navijali. Iako je škola brzo reagirala, doznali smo kako ovo nije jedini takav slučaj.

Navodno je sukob između njih izbio zbog dečka. Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinars­ka, Agronomska. Prehramben­o-tehnološka i XII. gimnazija, svi su ravnatelji i pedagozi odmah reagirali.

ISPRIČALE SU SE JEDNA DRUGOJ

- Istina je, učenice su se potukle u garažama iza škole. Čim sam čula što se događa, odmah sam nazvala policiju. Međutim, dok su oni došli na mjesto događaja, svi su se bili razišli - otvoreno nam je rekla ravnatelji­ca Veterinars­ke škole Andrea Đurđević. Iako taj dan nisu uspjeli doznati što se točno dogodilo, krenula je u istraživan­je o kojim je učenicama riječ te koji je zapravo bio slijed događa. Nakon dva dana anonimno je primila videosnimk­u tučnjave, koju je snimala jedna od učenica. Čim su doznali o kojim je učenicama riječ, pozvali su ih na razgovor s roditeljim­a i pedagoginj­ama. Navodno su djevojčice imale dogovorenu još jednu tučnjavu, pa su ravnatelji odlučili što prije reagirati. Nakon toga postupili su prema pravilniku i obavijesti­li gradski ured, ministarst­vo te sve nadležne službe o tome što se dogodilo. Djevojkama će do kraja tjedna biti izrečene sankcije. Poslije razgovora sa socijalnom pedagoginj­om djevojčice su se jedna drugoj ispričale te između sebe riješile problem. Ravnatelji su nam rekli kako je ovo prvi put da su se susreli s ovakvom situacijom, ali da će ovaj primjer iskoristit­i kao lekciju za sve učenike, pa i za sebe.

‘OVO NAM JE VELIKA LEKCIJA’

Djelatnici škola već rade na planu edukacije učenika o međuvršnja­čkom nasilju, koji će početi provoditi prvom prilikom.

 ??  ??
 ??  ?? Tuku se i dečki i cure. Ova tučnjava bila je samo jedna od nekoliko prošli tjedan. Sve su bile u garažama, rekli su
Tuku se i dečki i cure. Ova tučnjava bila je samo jedna od nekoliko prošli tjedan. Sve su bile u garažama, rekli su
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia