24sata

HAJDUK - GORICA Igor Tudor: Griješim na baš svakoj utakmici

CRNA MAČKA Hajduk je sedam puta igrao protiv Gorice i pobijedio samo jednom, Gorica četiri puta, uz dva remija

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

U četiri prošlosezo­nska ogleda Gorica je dvaput slavila protiv Hajduka, a dvaput su remizirali. Ove sezone, nakon domaće pobjede Hajduka u prvom susretu, Gorica im je uzvratila izbacivanj­em iz Kupa. Otkad kad je Gorica u HNL-u, a to je od 2018. godine, u sedam susreta

Hajduk je slavio samo jednom, Gorica četiri puta, uz dva remija. Usporedimo li postotak pobjeda protiv konkurenat­a iz HNL-a, Hajduk je najmanje slavio protiv Gorice, a vjerovali ili ne, čak su u prosjeku i Dinamo češće pobjeđival­i!?

U susret protiv Gorice Hajduk ulazi nakon poraza protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

- Ha, crveni karton, nije lako igrati s igračem manje, iako smo vodili. Da nije bilo crvenog kartona, bila bi tri boda - rekao je Tudor, kojemu su zamjerili da je pogriješio sa sastavom. - Svaki trener griješi, nekad je pogreška manja, nekad veća. Kao trener sam griješio na svakoj utakmici koju sam vodio, i tako će vam reći svaki trener. A rezultat detektira pogreškicu ili pogrešku. Da sudac nije dao Juriću prvi žuti karton, a nije trebao, mi bismo pobijedili i vi biste rekli da je Jurić u zadnjem redu bila moja dobra odluka objasnio je Tudor.

Protiv Hajduka će u dresu Gorice biti i dva hajdukovca - Anthony Kalik i Dario Špikić, koji su se s Poljuda preselili u Goricu. - Želim im da odigraju loše. Nakon 22 kola Hajduk je drugi, a Rijeka i Osijek približili su se na samo tri boda.

- Nisu nas stigli, kad sam stigao bili su na bod zaostatka, sad su na tri, tako da smo i odmakli kaže kroz smijeh Tudor. U Koprivnici je Hajduk bio bez Caktaša, Nejašmića i Blagajića. - Viroza je prošla, doktori su izvukli na pravi način, svi su trenirali ovaj tjedan i to nas veseli - kaže Tudor.

Znači li to da su u konkurenci­ji i Caktaš, Nejašmić te Blagajić? - Svi su zdravi.

Susret na Poljudu počinje u 15 sati, a prijenos je na Arena sport 3.

 ??  ?? Susret na Poljudu počinje u 15 sati, a prijenos je na
Arena sport 3
Susret na Poljudu počinje u 15 sati, a prijenos je na Arena sport 3

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia