24sata

Pajserom prebio svoju susjedu...

ZBOG PRISTUPNOG PUTA? Mještani Medulina su zgroženi. Razlog napada su narušeni susjedski odnosi. Muškarca policija tereti za pokušaj ubojstva

- Piše: IVAN GRGAT

Jednomjese­čni istražni zatvor odredio je sudac Županijsko­g suda u Puli muškarcu (53) koji je u petak oko 15 sati u Medulinu metalnom šipkom napao i teško ozlijedio svoju 62-godišnju susjedu.

Kako su izvijestil­i iz policije, kriminalis­tičkim istraživan­jem utvrdili su da je muškarac počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. On je ženu napao u Ulici Katikulić zbog narušenih susjedskih odnosa. Zadao joj je više udaraca. Županijsko državno odvjetništ­vo u Puli objavilo je kako se sumnja da je muškarac tijekom jutra prijetio 35-godišnjaku da će ga ubiti, kao i njegova oca (64) te majku (63). Tijekom popodneva istog dana, s namjerom da ubije 63-godišnjaki­nju, udarao je metalnom šipkom po glavi i tijelu sve dok ga nisu zaustavili njezin sin i suprug, te okrivljeni­kov sin. - Oštećenica je zadobila teške i po život opasne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog intervenci­je spomenutih osoba i pravovreme­nog pružanja liječničke pomoći - stoji u priopćenju državnog odvjetništ­va. Ženu su prevezli u Opću bolnicu Pula gdje su je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržali na liječenju.

Napad u Medulinu zgrozio je sve mještane i napad je jučer bio glavna tema po kafićima, ulici, trgovinama... Svi se pitaju zašto je muškarac napao susjedu. Obitelj ozlijeđene žene kod kuće nismo zatekli. Kako doznajemo od susjeda zavađenih obitelji, njihove trzavice navodno traju godinama zbog pristupnog puta. Mještani kažu da im nekretnina služi samo kao vikendica te da oni žive u Zagrebu. Kod kuće smo zatekli suprugu 53-godišnjeg muškarca koji je napao svoju susjedu. Ona tvrdi da je sve započelo 1988. kada su oni i susjed kupili parcelu za gradnju kuća. No da bi pristupili istima zajedno su kupili i prilazni put. Od tada se oko njega spore. Tvrdi kako je susjed na pristupnom putu izgradio nadstrešni­cu, a oni su tražili da ju sruši. Dodaje i kako su nekoliko puta zvali policiju, koja je rekla da spor moraju sami riješiti. Kuću je, kaže, nakon smrti susjeda naslijedil­a njegova kćer koju je muškarac i napao.

 ??  ??
 ??  ?? Od policije doznajemo kako je muškarac susjedu napao pajserom kojim ju je tukao i po glavi
Od policije doznajemo kako je muškarac susjedu napao pajserom kojim ju je tukao i po glavi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia