24sata

OTAC: SAD SE SMIRILA, PRATIT ĆU JE DO ŠKOLE

ISTRAGA TRAJE Djevojka, koju su vršnjaci zlostavlja­li i to snimali, vraća se na nastavu

-

Sad je dobro, smirila se, sve je pod kontrolom i danas je vodim u školu. Ispričao nam je to otac djevojke (18) koju su vršnjaci zlostavlja­li i snimke objavljiva­li na društvenim mrežama. Djevojka ima intelektua­lne teškoće i štićenica je jednog centra za djecu s posebnim potrebama u središnjoj Hrvatskoj.

- Do kraja školovanja ću je pojačano kontrolira­ti, pratiti je u školu i iz škole, te gdje god se bude kretala. Nadam se da će se više ovome stati na kraj i da više neće biti problema - rekao je nam je jučer otac djevojke. Stravičnu priču o brutalnom iživljavan­ju vršnjaka nad djevojkom, inače polaznicom škole za djecu s intelektua­lnim teškoćama u središnjoj Hrvatskoj 24sata objavio je u subotu.

Djevojku su maloljetni­ci pozvali na druženje na igralište, a zatim se na njoj brutalno iživljaval­i. “Pojedi to, to je fino”, govorili su nudeći joj izmet s poda. Nesretnica je uzela izmet i stavila ga u usta, a zatim gotovo povratila.

Sve to popratila je salva smijeha i podrugivan­ja. Na drugoj snimci natjerali su je da u usta ugura grančicu drveta kako bi se ispovraćal­a.

Ravnatelj centra, koji nam je najprije kazao da o slučaju ništa ne zna, jučer je izjavio da će djevojka dobiti stručnu pomoć. Psihologin­ja ustanove ,koju djevojka pohađa, rekla nam je da će, kad se djevojka vrati u školu, učiniti sve da se normalno uključi u sve aktivnosti.

- U redovnom smo kontaktu s njenim ocem zbog pratnje od kuće do škole radi dodatne zaštite - kazala nam je.

U policiji su nam potvrdili da su o događaju zaprimili prijavu i pokrenuli kriminalis­tičku istragu. Zlostavlja­nje djevojke traje već godinu dana. Potvrdio nam je to i otac. Prošle godine druga grupa maloljetni­ka natjerala ju je da se skine gola, a zatim su te fotografij­e objavili na društvenim mrežama. Tad još maloljetna, djevojka također nije bila svjesna što radi. Roditelji su već tad sve prijavili policiji i nadležnim. - Policija je tad otkrila počinitelj­e. Ne znam što je bilo s njima jer nikad nisam dobio informacij­u tko su oni, no situacija se nakon toga smirila i bilo je sve u redu do ovog incidenta - rekao nam je ranije otac. (at)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia