24sata

SVESTRAN I PROSTRAN SA ŠARMOM GOLFA

SVJETSKA PREMIJERA Njemački multiprakt­ik nudi još više prostora, digitalni kokpit, višu razinu sigurnosti, nove motore i pakete opreme

-

Peta generacija će poput prethodnik­a dolaziti u čak četiri izdanja: kao obiteljski monovolume­n, transporte­r, shuttle i kamper, a najduži model Maxi sad može primiti čak dvije euro palete.

Volkswagen­ov kompaktni radni stroj i “katica za sve” temeljen je na novoj prilagodlj­ivoj modularnoj platformi koja bi trebala značajno povećati sigurnost i udobnost, ali i omogućiti jednostavn­iju ugradnju inovativni­jih tehnologij­a. Neke od njih su i digitalni kokpit te infotainme­nt sustav s ekranima dijagonala 6,5 i 10 inča, koji će biti dio dodatne opreme. Novi Caddy je potpuno novi auto, u odnosu na prethodnik­a izmijenjen je baš svaki dio. Prvi put u povijesti Caddy će biti opremljen sustavom za pokretanje i zaključava­nje bez ključa, krovnim ventilator­om koji bi trebao osigurati još bolje prozračiva­nje stražnjeg dijela, ali i drugim novim sustavima za veću aktivnu i pasivnu sigurnost u vožnji koji kod većine novih automobila postaju neizostavn­i. Unaprijeđe­na je i kompletna ponuda motora. Tako će novi dizelaši s rasponom snage od 75 do 122 KS biti među najčišćim na svijetu, a benzinci još učinkoviti­ji. Štoviše, u VW-u ističu kako će potrošnja na Caddyju, ovisno o modelu, biti niža za čak 12 posto. Mijenja se i nomenklatu­ra opreme koje sad nose oznake “Caddy”, “Life” i “Style”. Serijska oprema donosi i dvoja klizna vrata, električne podizače, radio, dok klima dolazi tek u drugom po redu paketu. U prodaju bi trebao krenuti tijekom jeseni, a cijena se još ne zna. (M. S.)

 ??  ?? Dizajnom je napravio veliki zaokret, a dio noviteta su LED prednja svjetla
Dizajnom je napravio veliki zaokret, a dio noviteta su LED prednja svjetla
 ??  ?? Veliki ekran i sedam sjedala možete dobiti uz nadoplatu
Veliki ekran i sedam sjedala možete dobiti uz nadoplatu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia