24sata

VINKO: NASTAVIT CU SVIRATI NA ULICI

VINKO JOŠ NE VJERUJE ‘U šoku sam nakon pobjede. Nisam svjestan što sam napravio. Nisam očekivao’

- Piše: PETRA KANIĆ

Voli raditi iz sjene, a u showu nije želio pobijediti. Od publike se oprostio pjesmom ‘Pelin i med’ Dine Dvornika, čime je dirnuo u srce svog mentora, Davora Gopca (56).

Naposljetk­u je upravo skroman dečko iz Čapljine, Vinko Ćemeraš (25) postao pobjednik treće sezone showa ‘The Voice’. “Nisam očekivao pobjedu. Međutim, sad tek počinje pravi rad”, rekao nam je Vinko. Gobac mu je prije nastupa savjetovao da ostane smiren i svoj. Vinko je za Studio rekao da ni od koga nije naslijedio talent za glazbu, već je on jedini u obitelji. Nije isključena ni inozemna karijera, što mu ne bi bio problem, s obzirom na to da Vinko ima i nekoliko pjesama na engleskom jeziku.

- Više volim strane, ali kao što se vidjelo, mogu prenijeti emocije i sa stranom pjesmom - dodao je. Najveći su mu uzori Bon Iver, Paolo Nutini, Eddie Vedder, Urban... Samog sebe teško mu je opisati, ali uvijek kaže kako je pošten i dobar prema svima. Ćemeraš je na ‘The Voice’ gledao zapravo kao na sredstvo kojim lakše može prijeći stepenice do glazbenog uspjeha. Upravo je tako i gradio svoju natjecatel­jsku priču. Korak po korak, prošao je audiciju, nokaut, dvoboj i dvije emisije uživo pa finale treće sezone u kojoj je, može se reći, uvjerljivo pomeo konkurenci­ju. Priznaje kako mu je najbolja stvar u životu što je uzeo Gopca kao mentora s kojim je u finalu zapjevao u duetu. Izveli su njihovu kultnu pjesmu “Pinokio” s albuma “Sexy Magazin” iz 1990. godine skačući po pozornici. Gopca je oduševila Vinkova smirenost i staloženos­t, za što kaže da je totalna suprotnost od njega. Davor sebe opisuje hiperaktiv­nim dok stalno nešto brblja. Međutim, čini se kako se ovaj dvojac u duetu dobro nadopunjav­ao. - Rad s Gopcem bila je sudbina. Došli smo do pobjede, moje i nejgoove - rekao je Ćemeraš i nastavio:

- Imam iste ciljeve kao i prije. Sviranje na ulici i autorske stvari.

Počeo je pjevati s 15 godina, a danas svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Od glazbe nije odustajao ni zbog studija, na što su njegovi roditelji ponosni.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia