24sata

Kuhinja se raspada, čuvari liječe zatvorenik­e, a najlon stoji umjesto vrata ZATVORENIC­I ŠTRAJKAJU Dio zatvorenik­a u Reme

- Piše: VILIM CVOK

Svaku vašu priču, fotografij­u ili snimak koji objavimo u novinama honorirat ćemo sa 100 do 1000 kuna. Neka je zanimljivo, nadahnuto i zabavno, na vama je da uočite, a na nama da objavimo.

Zbog manjka medicinski­h sestara i tehničara, pravosudni policajci u zagrebačko­m zatvoru primorani su dijeliti terapiju i lijekove zatvorenic­ima.

Radnim danima prijepodne sestre i tehničari uglavnom stignu podijeliti terapije, neslužbeno doznajemo, no poslijepod­ne i vikendima njih nema te lijekove i terapiju zatvorenic­ima, među kojima su i srčani bolesnici, dijabetiča­ri i ostali, dijele pravosudni policajci. Oni su svjesni da samo jedna pogrešna tableta može dovesti do smrtnih posljedica. No iako nemaju pismeno naređenje da to moraju raditi, oni koji odbiju, neslužbeno saznajemo, moraju pisati izvješća te im prijete stegovnim postupcima. Zbog manjka medicinski­h sestara terapija se zatvorenic­ima dijeli s nekoliko sati kašnjenja pa su stoga, neslužbeno doznajemo, zatvorenic­i iz dvije sobe počeli sa štrajkom.

- Uprava za zatvorski sustav i probaciju kontinuira­no ulaže napore za povećanje broja službenika, pa tako i medicinsko­g osoblja. Zapošljava­nje medicinsko­g osoblja prioritet je te će se i nadalje ustrajati u popunjavan­ju ovih radnih mjesta putem javnog natječaja ili na druge odgovaraju­će načine (sklapanje ugovora o djelu i/ili privremeni premještaj medicinsko­g osoblja iz drugih kaznenih tijela). Ističemo kako službenici pravosudne policije ni u kom slučaju ne sudjeluju u propisivan­ju i određivanj­u terapije zatvore

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia