24sata

Lagala je u korist Milana Bandića?

SNIMILI IH Sandra Perković na suđenju u ‘Agramu’ pokušala je demantirat­i tajno snimljen razgovor nje i Bandića iz prosinca 2013.

- Piše: VILIM CVOK

DIJANA PRIPUZ ODBILA SVJEDOČITI

ISKORISTIL­A BLAGODAT Dijana Pripuz (desno) iskoristil­a je zakonsku blagodat i nije svjedočila u postupku u kojoj je optužen brat Petar Pripuz.

Bila sam na sportskim pripremama u Medulinu, otkud sam službenim autom Grada Zagreba otišla na sjednicu gradske skupštine u Zagreb, svjedočila je olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković u nastavku suđenja Milanu Bandiću i drugima u aferi Agram.

- Ta sjednica je bila jedna od ključnih i morala sam biti tamo. Nazvala sam gradsku garažu i zamolila da netko dođe po mene u Medulin jer nisam imala svoj auto, a bila sam i ozlijeđena. Došao je vozač Grada Zagreba, odvezao me u Zagreb i vratio u Medulin. Nisam znala da se to ne smije, to je bila moja kriva procjena - rekla je Sandra Perković. Na pitanje sutkinje Rahele Valentić je li u vezi toga kontaktira­la s Bandićem, rekla je:

- Nisam, već me samo nazvao da vidi je li to izrealizir­ano. Nakon toga u sudnici je puštena snimka tajno snimljenog razgovora od 19. prosinca 2013. između Perković i Bandića na kojoj se čuje kako joj zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić kaže: “Raspustit će se skupština ako ne dođeš. Sandra, neće nam biti izglasan proračun. J..., Jelena je zaboravila na tebe. Šaljem auto po tebe, vratit će te za dva sata u Medulin”. Perković, koja je bila zastupnica u skupštini s Bandićeve liste, potom je opet ustvrdila da je ona bila ta koja je zvala gradsku garažu, a ne Bandić. Zamjenik ravnatelji­ce Uskoka Sven Mišković potom je stavio primjedbu na istinitost iskaza svjedokinj­e.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia