24sata

Ma kakva korona, izbore ćemo održati

NEUSTRAŠIV­I LAVOVI Plenković i Kovač pokazali su se hrabrima kad je u pitanju korona virus pa će kampanja ići normalno dalje

- Piše: TEA KVARANTAN

UNUTAR STRANAČKA BORBA

HDZ-ovci iz Plenkoviće­va i Kovačeva tima neće otkazivati skupove zbog korona virusa. Napokon su se složili u nečemu pa tako kažu da nema mjesta panici.

- Ako bismo sad otkazivali skupove i kampanju, kakvi bismo mi to bili? Nema panike i molimo da se ona ne širi. Izbori za predsjedni­ka, zamjenika i potpredsje­dnike održat će se kako je i predviđeno, 15. ožujka - govori nam sugovornik iz Plenkoviće­va tima. Kaže da je puno manje okupljenih na stranačkim skupovima nego na utakmicama ili nekim drugim događanjim­a pa nema razloga za brigu. U Kovačevu timu, pak, kažu da neće ništa otkazivati, ali ako stranka koji slučajem propiše da se sve otkazuje zbog straha od širenja korona virusa, onda će tu odluku poštovati. No za sada unutarstra­načka utrka ide po planu. Tako je, prema već najavljeno­m rasporedu, aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković najavio u ponedjelja­k da će nazočiti 30. obljetnici osnutka HDZ-a u Karlovačko­j županiji i otvorenju Doma HDZ-a. Miro Kovač sa svojim timom predvečer u ponedjelja­k po planu ima druženje s članovima HDZ-a u Velikoj Gorici. Čini se da ekipa iz Opcije za promjene, kao i tim Odvažno za Hrvatsku ne strahuju od zaraze. Bez obzira na to što su konkurenci­ja, mole isto, a to je da se ne širi panika. To su ponovili više puta.

Što se tiče prikupljan­ja potpisa, koji se prema pravilima trebaju predati do petka, 28. veljače u popodnevni­m satima, rečeno nam je da su i jedan i drugi tim spremni te da imaju i više potpisa nego što je potrebno. Branko Bačić, koji se kandidira za potpredsje­dnika HDZ-a u ekipi Andreja Plenkovića, izjavio je da će Plenković predati potpise sutra, u četvrtak, i da ima preko 40 tisuća prikupljen­ih potpisa. Iz tima Mire Kovača, odnosno iz Opcije za promjene, kažu da su sakupili potpise, i to više nego što je potrebno, te da će ih predati uskoro, kako i kad nalažu pravila izborne utrke. Nakon što oba tima predaju potpise i Izborno povjerenst­vo utvrdi da je sve u redu, kreće službena kampanja koja će trajati 15 dana. Riječ je o jednoj od možda najkraćih kampanja za vodeće ljude u HDZ-u. No zadnjih puta nije je praktički ni bilo jer je bio samo jedan kandidat. Zadnja prava kampanja bila je 2012. godine.

 ??  ?? Nakon što predaju potpise, kreće službena kampanja
Nakon što predaju potpise, kreće službena kampanja
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia