24sata

NEMA MILOSTI ZA MAJKU MONSTRUM

POTVRĐENA PRESUDA KAZNA OD 30 GODINA Chiara Pašić (35) osuđena je jer je ugušila i bacila u more sina Denisa (3) 2017. godine u Puli Uskok optužio Pripuza i 11 suradnika da su izvukli 40 milijuna kuna iz tvrtke

-

Vrhovni sud potvrdio je kaznu dugotrajno­g zatvora od 33 godine za Chiaru Pašić (35) zbog teškog ubojstva trogodišnj­eg djeteta.

Sud je donio presudu u trećem stupnju kojom je odbio žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostupa­njsku presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske, objavljeno je jučer na web stranici Vrhovnog suda. Time je postala pravomoćna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i maloljetni­ce te potvrđena prvostupan­jska presuda i rješenje Županijsko­g suda u Puli. Chiara Pašić je osuđena zbog ubojstva sinčića Denisa i u kaznu joj je uračunato vrijeme provedeno u istražnom

VOJARNA KATARINA zatvoru od 24. svibnja 2017. pa nadalje. Maloljetni­ci je zbog kaznenog djela teškog ubojstva izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod najdulje tri godine. Osuđene su jer su jastukom ugušile trogodišnj­e dijete koje se otimalo i plakalo. Dok je mali Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu, maloljetni­ca mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržaval­a noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk na lice djeteta. Mrtvo tijelo djeteta odnijele su do obale mora. Majka ga je zatim bacila u more. (ma)

Uskok pred Županijski­m sudom u Zagrebu podigao je optužnicu protiv suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza, njegova sina Ante i 10 suradnika koje sumnjiči da su nezakonito­stima s metalnim otpadom izvlačili novac iz tvrtke i izbjegaval­i plaćanje poreza. Uskok optužene tereti da su iz tvrtke izvukli gotovo 40 milijuna kuna te državni proračun pritom oštetili za nešto manje od 5,2 milijuna kuna PDV-a. Terete se i za utaju poreza ili carine. (vc)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tijelo dječaka bacila je u more kraj napuštene vojarne
Tijelo dječaka bacila je u more kraj napuštene vojarne
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia