24sata

Arapi nude 500 milijuna eura za meč

NA KOGA ĆE FURY? Prvakov menadžer spreman je platiti Wilderu da se ne bore, Joshua čeka rasplet

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

TYSON FURY Idealno bi bilo da se bore u Londonu, ali oni su profesiona­lci, vrhunska karijera im ne traje dugo i ići će za novcem. Ne znam gdje će biti borba, ondje odakle dođe najveći novac. Odlučit će sami borci.

Rekao je to Furyjev menadžer Warren, dok traju žestoka lobiranja u boksačkom svijetu. Saudijska Arabija spremna je platiti 400 milijuna funti ili gotovo pola milijarde eura da ugosti iduću borbu ludog Tysona Furyja, svejedno im je hoće li ona biti protiv Anthonyja Joshue za ujedinjenj­e pojaseva ili kraj trilogije protiv Deontaya Wildera. Furyjev promotor ne odbacuje mogućnost da se “Bitka za Britaniju” između Furyja i Joshue održi na Bliskom istoku. Ali isti taj menadžer navodno je spreman i “otkupiti” Wildera, odnosno ponuditi mu novac da odustane od borbe s Furyjem. - Volio bih da odmah idemo na Joshuu, ali treba poštovati ugovor. Možda uspijemo postići nekakav dogovor da se Wilder makne s puta, mogli bismo mu platiti da to učini. Izbor je na njemu. Ali svakako želimo okršaj Furyja i Joshue do kraja godine. Ako, naravno, Joshua u međuvremen­u ne izgubi - dodao je Warren.

Joshua bi trebao na Kubrata Puleva 20. lipnja na Tottenhamo­vu stadionu, a Deontay Wilder najavljuje da će tražiti treći okršaj s Furyjem, koji se u tom slučaju mora održati u roku od šest mjeseci. Arapi bi tu borbu u Diraja Areni, Amerikanci bi je doveli u Las Vegas, Fury zagovara stadion Radersa sa 72.000 mjesta, a borba bi mogla biti i na Wembleyu ili Old Traffordu.

www.niktitanik.com

 ??  ?? Kralj Cigana želi borbu pred 72.000 gledatelja
Kralj Cigana želi borbu pred 72.000 gledatelja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia