24sata

VUCINA SUPER DIJETA

PAO NA STOTKU Pjevač je u malo više od godinu dana skinuo 30 kg...

- Piše: I. PRGOMET, A. VUKAŠINOVI­Ć

Prije 16 mjeseci imao sam 130 kila, za desetak mjeseci skinuo sam 25 kila, zatim u pola godine malo pomalo još pet i sad sam na željenih 100 kila, kaže nam oduševljen­i Siniša Vuco (49).

Splitski glazbenik otkrio nam je svoj recept za mršavljenj­e.

‘INTERMITTE­NT FASTING’

- U stvari, ja uopće ne jedem puno, izbjegavam jesti kruh i piti alkohol, po noći sam budan jer završavam album Živog blata ‘Kad program završi’, pa danju zato spavam. Ne dižem se prije popodneva, to znaju svi koji su mi imalo bliski. Malo i hodam te nastojim da svaki dan 12-14 sati u komadu ne jedem doslovno ništa - kaže Vuco, koji zapravo prakticira “intermitte­nt fasting”, što u prijevodu znači “povremeni post”.

NEMA DO JANJETINE

Riječ je o vrsti prehrane koja zapravo smanjuje unos kalorija jer se jede u periodu od osam sati. U tih osam sati, kad je dopušteno jesti, jede se koliko se može, no s vremenom se apetit smanjuje, što pak dovodi do gubljenja na težini. Vucu smo odmah pitali je li se odrekao janjetine, svojeg zaštitnog znaka, na što nam kaže:

- Nisam se ničega odrekao, ali sve zapravo konzumiram u puno manjim količinama. Nikad ne doručkujem i ne ručam jer tad u stvari

Vuco je izvršio stanovite promjene u prehrani spavam. Jedini obrok su mi večera te potom malo voća i mliječnih proizvoda. Kruh gotovo pa nikako ne jedem. Vino pijem svaka dva tjedna, a tad popijem, moram priznati, koliko mogu. Potom opet dva tjedna ne popijem ni kapi.

Vuco pretjerano ne radi ni na fizičkoj aktivnosti.

VJEŽBA ĆE VRATITI SVE KILE

- Jedino što hodam je od stana do auta, koji mi je u garaži. Dobro je i zdravo šetati i trčati, naravno, ali sve u životu ima jednu svoju granicu. Shvatio sam gledajući druge da prevelika fizička aktivnost nije pretjerano dobra, odnosno čim se prekine s njom, kile se vraćaju - kaže Vuco.

fizičku aktivnost nije uključio u svoj program

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia