24sata

DANA LAZI srpnju, pa karte...

-

moguća - kazao je Puhovski. Dio analitičar­a mišljenja je i da se za što ranije izbore zalažu oni koji žele izbjeći posljedice ekonomske krize, koje će se vidjeti tek najesen. Puhovski ima drugu teoriju o tome zašto se vladajućoj stranci žuri što prije na izbore.

- HDZ želi požuriti izbore kako bi spriječio Škoru da se organizira. Ako do toga dođe, onda je velika koalicija mogući ishod. Uspije li se Škoro organizira­ti, u tom slučaju moguća je koalicija HDZ-a i Škore. Ni jedno ni drugo nisu osobito sretne varijante poručio je.

ZATRPAT ĆE NAS OBEĆANJIMA

U idućim danima, pa i nakon raspisivan­ja izbora, političari svih profila obasipat će nas raznim obećanjima, od smanjenja broja ministarst­ava i neefikasne državne uprave, općina i gradova, do nužnosti digitaliza­cije i provođenja reformi, ali će se i kleti u borbu za bolji standard građana, veće plaće i mirovine. No takvih i sličnih obećanja građani su se posljednji­h godina naslušali, ali malo toga ili gotovo ništa nije realiziran­o. No Puhovski napominje da sad prostora za neke nove teme nema.

- Svi bi htjeli dalje živjeti od prošlih uspjeha i ne možemo im ovog puta zamjeriti jer nove teme ne mogu se postaviti jer se ne zna koji je udio sadašnjih problema uistinu virus, a koji loše upravljanj­e - zaključio je.

Koalicija Restart okupila je trenutno HSS, Glas, HSU i Snagu. Pregovaraj­u s IDS-om, u svojem timu žele i Matiju Posavca te druge pojedince.

U predizborn­oj kombinacij­i trenutno nije Mirando Mrsić (Demokrati), koji i dalje poziva na okupljanje široke lijeve koalicije, koja bi se suprotstav­ila naletu HDZ-a.

- Ovdje su zadovoljen­i određeni politički interesi i osigurane ugodne saborske fotelje, ali to neće biti dovoljno za pobjedu na izborima. Bernardić nema liderskoga kapacitete niti može okupiti značajnije snage, što se vidi po recikliran­oj koaliciji - kaže.

BELJAK (HSS) IAKO MU JE SPORAZUMOM IZ 2017. JAMČENO ŠEST MJESTA NA LISTI, PRISTAO JE I NA UPOLA MANJE.

Miroslav Škoro krenuo je u okupljanje desnice. Savez s njim sklopili su Hrvatski suverenist­i, Hrast, a pregovori s Mostom i Ivanom Penavom traju.

Škoro najavljuje da će do kraja tjedna potpisati barem još jedan sporazum, a nada se i više.

- Razgovaram­o sa svima kojima je dosta duopola HDZ-a i SDP-a i koji bi htjeli napraviti nužne reforme koje narod želi. To nije floskula, nije populizam. Dobrodošli su svi kojima osobni interes nije ispred onoga što hrvatskom narodu treba - poručio je čelnik Domovinsko­g pokreta Miroslav Škoro.

KARAMARKO (HDZ) U DOMOVINSKI POKRET DOBRODOŠAO JE I BIVŠI ŠEF HDZ-A, ALI POZIVNICA VRIJEDI I ZA BRUNU ESIH.

MRAK (GLAS) TRAŽILA JE TRI PROLAZNA MJESTA, A DOBILA JE JEDNO PROLAZNO MJESTO NA LISTI I JEDNO GRANIČNO.

PENAVA (HDZ) PREGOVORI SU U TIJEKU, ALI VUKOVARSKI GRADONAČEL­NIK PRVO MORA RAZRIJEŠIT­I SVOJ STATUS U HDZ-U.

HRELJA (HSU)

NA KOALICIJSK­OJ LISTI DOBIO JE DVA MJESTA. JEDNO SIGURNO TE, KAO I GLAS, JOŠ JEDNO GRANIČNO MJESTO.

ZEKANOVIĆ (SUVERENIST­I) USPJELI SU SKLOPITI PREDIZBORN­I SAVEZ. U AKTUALNI SAZIV SABORA UŠLI SU NA LISTI HDZ-A.

MILETIĆ (IDS) RAZMIŠLJAJ­U HOĆE LI SE PRIKLJUČIT­I KOALICIJI RESTART ILI NA IZBORE IDU U DRUGOJ KOMBINACIJ­I.

ALEKSIĆ (SNAGA)

U KOALICIJI RESTART USPIO SE IZBORITI ZA SIGURNO MJESTO NA LISTI, KOJE ĆE MU JAMČITI JOŠ JEDAN MANDAT U SABORU.

PETROV (MOST) PREGOVORI SA ŠKOROM JOŠ TRAJU. NAVODNO JE ZAPELO JER IMAJU VELIKE ZAHTJEVE.

MARKIĆ (U IME OBITELJI) IAKO SE U KOMBINACIJ­I SPOMINJALO I NJEZINO IME, MARKIĆ TVRDI KAKO SA ŠKOROM NIJE RAZGOVARAL­A.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia