24sata

‘Krvnički su nas grizli, rane su mi duboke pet centimetar­a’

STRAVA NA KNEŽIJI Andreju i njezina terijera na livadi su napala dva psa. Izgrizli su ih...

- Pišu: L. NEGOVETIĆ, B. BLOTNEJ

Trebala je to biti obična šetnja sa psom prije večere, a završila je napadom dva psa na mene i mojega ljubimca, kaže nam Andrea Tintor (27).

Na zagrebačko­j Knežiji u nedjelju oko 17.30 sati Andrea je izašla u šetnju sa svojim Jack Russell terijerom na livadu. - Inače idem na tu livadu gdje ljudi šeću pse, a ovaj put nije bilo nikoga. Bilo je nekoliko djece, a svojega psa sam imala na uzici. S livade sam krenula prema stanu te sam odjednom vidjela da se prema meni približava­ju dva psa, aljaški malamut i mješanac zlatnog retrivera. Kako kod te livade vlasnici pasa inače parkiraju svoje aute, mislila sam da će iza tih pasa doći i vlasnici. Ali ne. Ti psi su došli do mojeg i bez ikakvog njuškanja malamut je napao mojega ljubimca - u šoku kaže Andrea. U strahu za život svoga psa instinktiv­no je reagirala te pokušala razdvojiti malamuta i terijera, a onda je uletio i retriver.

- Zvala sam ljude u pomoć, a djeca koja su bila na livadi su se prestrašil­a i pobjegla. Nekako sam spriječila te pse da mojega ne uhvate za glavu ili vrat, a onda me malamut ugrizao za nogu. Nakon desetak minuta horora ubrzo su iz okolnih zgrada istrčali stanari. Tad su se psi sami povukli i otišli dalje - kaže Andrea, koja je u napadu zadobila četiri velike rane od ugriza. Dvije dubine do pet centimetar­a, dvije po tri centimetra, a ruka joj je izgrebana kad je spašavala svojega psa od ugriza. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć.

Iz zagrebačke policije jučer su nam potvrdili su nam da su u nedjelju oko 17.50 sati dobili dojavu da su 27-godišnjaki­nju napala dva psa bez nadzora. Lakše je ozlijeđena i prevezena u KBC Sestre milosrdnic­e. Policija nastavlja istragu kako bi utvrdili čiji su psi. Neslužbeno doznajemo kako je vlasnik pasa pronađen te će se protiv njega podignuti određena prijava.

Inače, Člankom 30. Zakona o prekršajim­a protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna od 193 do 775 kuna za onoga ”tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijedit­i ili ugroziti građane ili tko na javnome mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa”. Za provođenje zakona nadležno je Ministarst­vo unutarnjih poslova.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia