24sata

OFF/ON obrazovanj­e: Uspostavil­i smo dobre veze, ali one ljudske

ONLINE KONFERENCI­JA U srijedu, 20. svibnja, u 10 sati na YouTube i Facebook platformi 24sata okupljamo stručnjake

-

Škola na daljinu traži golem angažman i učenika i nastavnika, pa vjerujem da im redovna nastava, iz današnje perspektiv­e, izgleda gotovo idilično.

Možda ćemo nakon svega ovoga znati više cijeniti sve ono što smo do sada uglavnom podrazumij­evali, kaže Tamara Šoić, nastavnica hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Rijeka.

Njezini se učenici u školu ipak ne vraćaju. Prema svemu sudeći, kao i ostali srednjoško­lci, godinu će završiti od kuće. S njima će svoj posao od kuće odraditi i nastavnici, a kako je sve izgledalo iz njihove perspektiv­e, pogledajte i poslušajte na šestoj konferenci­ji “Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska”. Uz Tamaru Šoić, o velikim izazovima koje im je nametnula ova školska godina govorit će zagrebačka učiteljica savjetnica Nina Matovina-Hajduk, učiteljica razredne nastave iz Krnjaka Mirjana Kromar te ravnatelji nekoliko osnovnih i srednjih škola. Jer suprotno mišljenju

TAMARA ŠOIĆ mnogih, učitelji i nastavnici utrošili su mnogo više truda i rada u svoje učenike nego u redovnoj školskoj godini, a oni koji su se jučer vratili u škole uložili su još i više da pripreme sigurne i koliko-toliko sretne škole za učenike. Što su oni uočili kao najveće prepreke u radu s djecom, kako su uspostavil­i vezu, ali ne internetsk­u nego ljudsku, s učenicima i roditeljim­a u doba korone, te što očekuju najesen, otkrit će nam u “Riječi nastavnika i ravnatelja”.

Konferenci­ja o obrazovanj­u “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” bit će 20. svibnja u 10 sati na Facebooku 24sata i YouTube kanalu 24sata.

 ??  ?? Nastavnica hrvatskog jezika
u Tehničkoj školi Rijeka
Nastavnica hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Rijeka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia