24sata

NI JE ZA PIPPENA BIO BOLJI EUROPLJANI­N’ ALI MU JE NAPAKOSTIO

IGRAO S AMERIKANCE­M Jordan i on htjeli su mu zagorčati život na OI-ju u Barceloni, priznao mi je to Pippen, otkrio nam je Srđan Subotić

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Kad bi na sportskom kvizu dobili pitanje o tome koji je splitski košarkaš igrao u istoj momčadi sa Scottiejem Pippenom, vjerojatno bi 99 posto natjecatel­ja odgovorilo - Toni Kukoč. I bili bi u pravu.

No kad bi pitanje glasilo koji je splitski košarkaš, osim Tonija Kukoča, igrao u istoj momčadi sa Scottijem Pippenom, postotak točnih odgovora drastično bi pao. A točan odgovor glasio bi - Srđan Subotić. Nekadašnji košarkaš Splita i reprezenta­tivac, ujedno zadnji kapetan Splita koji je podigao trofej namijenjen prvaku Hrvatske, dio karijere proveo je u Švedskoj, gdje je u Sundsvall Dragonsima kratko igrao i s legendom Bullsa.

- Supruga jednog od pomoćnih trenera Bullsa podrijetlo­m je iz Sundsvalla, pa on svake godine pomaže u organizaci­ji kampa ondje. Tijekom te suradnje doveli su jedne godine i Pippena - priča nam Subotić.

ODMAH SE OZLIJEDIO

Pippen je već tad uživao u zasluženoj košarkaško­j mirovini, no i takav je bio mamac za sve ljubitelje košarke.

- Došao je pomoći, ali i igrati. Promovirao je klub, održavao je kao i svi mi treninge po školama. Bio je u iznenađuju­će dobrom stanju, nije imao viška kila..., no trebalo mu je vremena i nekoliko prijateljs­kih utakmica da uđe u formu. Njegovo tijelo je savršen prototip tijela košarkaša. Visok, dugi ekstremite­ti, mišići...

Ipak, odmah se ozlijedio...

- Uf, i danas protrnem kad se toga sjetim. Cijela dvorana je zanijemila u tom trenutku. Bilo je to u trećoj minuti njegove prve utakmice s nama. Mi smo bili u napadu i ja sam mu nabacio ‘alley-oop’, on je lagano uhvatio loptu i atraktivno zakucao, no poslije doskoka uhvatio se za preponu i šepajući otišao u svlačionic­u. Rasprodana dvorana, svi čekaju Pippena, a on se ozlijedio u prvoj akciji. Nije ni meni bilo svejedno, razmišljao sam što sam napravio, jesam li mu baš morao tako visoko baciti loptu .... Nasreću, bilo je sve OK, nakon nekoliko minuta fizioterap­eut ga je malo izmasirao te je normalno nastavio utakmicu.

PIPPEN JE OBOŽAVAO TONIJA

- Nakon utakmice u šali sam rekao da mi oprosti za visoko dodavanje jer sam mislio da je još onaj stari, haha. Rekao mi je da je prenapuhan­a priča o tome da nije volio Kukoča. Tonija je cijenio i volio kao suigrača i čovjeka, ali istina je da su mu on i Jordan željeli zagorčati život na OI-ju u Barceloni zbog Jerryja Krausea. Rekao mi je tada da je Kukoč za njega najbolji Europljani­n koji je došao u NBA ligu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia