24sata

‘Išli smo na karaoke i napili se kao guzice’

NOVI DETALJI Kim Jong-un je kao otac ili djed, veliki je vođa i super dečko. Večerali smo pa otišli na karaoke, svi su mu pljeskali, otkrio je Dennis Rodman

- Piše: MATO GALIĆ

HTIO ZVIJEZDU Rekao sam svome menadžeru - idem tamo sve dok sam siguran. Bilo je sjajno. Kad izađete iz aviona, tamo je crveni tepih, prisjetio se svojih dana u Sjevernoj Koreji legendarni košarkaš Dennis Rodman (58) u razgovoru sa sunarodnja­kom Mikeom Tysonom (53).

Rodman je tako prihvatio ponudu koju je Michael Jordan odbio, igranje ekshibicij­ske utakmice s Harlem Globetrott­ersima te otputovao u Sjevernu Koreju, koja je uvijek u sukobu sa SAD-om. Bilo je to prije sedam godina.

- Mislio sam da ću imati autobiogra­fsku izložbu i igrati košarku. Nisam znao ništa o Sjevernoj Koreji - prisjetio se pa dodao kako je brzo shvatio tko je u Sjevernoj Koreji gazda. - Više od 22.000 Sjevernoko­rejaca ustalo je i počelo pljeskati. Zatim sam pozdravio publiku, a netko mi govori: ‘Ne, to je za njega’ te pokazuje na Kim Jong-una. Pitao sam ih tko je taj tip, a oni su mi rekli da je to njihov vođa.

Kim Jong-unu imponiralo je što je veliki košarkaš došao u njihovu državu pa ga je pokušao impresioni­rati. Osobno ga je pozvao na večeru od deset sljedova, karaoke i votku. - Večerali smo i napili se kao guzice. Tad je on počeo pjevati karaoke i nemam pojma, dovraga, što je govorio. Svi su počeli pljeskati, a onda je izašao bend od 18 djevojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pjesmu - prisjetio se nekadašnji košarkaš sjajnih Bullsa.

- Kim je poput nekog djeda ili oca. Veliki je vođa, super dečko, vrlo iskren i jako voli svoju suprugu - rekao je svojedobno Rodman uoči odlaska iz Sjeverne Koreje.

Država baš i nije u bajnoj situaciji, ljudima se uskraćuju prava, a vlada i veliko siromaštvo. Ipak, Rodman je uvjeren da Kim Jong-un radi dobar posao.

- Jedan čovjek ne može učiniti ništa. Situacija nije lagana, pa ne može on sam! Njegova ga zemlja i njegovi ljudi vole. Ja ga volim, on je super lik - zaključio je peterostru­ki NBA osvajač.

 ??  ?? Kim Jong-un pokušao je u Sjevernu Koreju dovesti Michaela Jordana
Kim Jong-un pokušao je u Sjevernu Koreju dovesti Michaela Jordana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia