24sata

OPET JE SAVRSEN

- Piše: A. BURAZER, A. LUKIČEK

Tri godine Sanda Alić, udovica Božidara Alića, dugovala je 4461,91 kunu pa je banka prodala dug agenciji za naplatu dugovanja. Kako nije uspijevala riješiti taj problem, pristala je na stečaj potrošača jer joj je, doznajemo, prijetilo i oduzimanje stana u kojem je živjela s Božidarom Alićem.

S obzirom na to da je dugovala manje od 10.000 kuna i u tom trenutku nije imala upisanu imovinu vredniju od tog iznosa, sudski se oslobodila dugovanja. U rješenju Općinskoga građanskog suda stoji da je gospođa navela kako ima primanja od 820 kuna iz KBC-a Rebro. Između ostalog, stoji: “Utvrđeno je da je potrošač u posljednje tri godine ostvario dohodak od nesamostal­nog rada u prosjeku nešto više od 3200 kuna mjesečno. Nije utvrđeno da bi potrošač bio vlasnikom nekretnina niti nekih drugih vrednijih prava ili imovine”. Sanda je bila jedna od 241.000 Hrvata koji godinama žive s blokiranim računima. Alićeva udovica je s pokojnim glumcem godinama stanovala u zagrebačko­j Strojarsko­j ulici gdje je Alić dobio na korištenje stan od Grada Zagreba kao zaslužni građanin. Ona sa sinom ondje stanuje i danas. Kada je glumcu prijetila ovrha banke 2014. govorio je kako nema vlastiti stan, a sve pokretnine u tom stanu su stvari njegovih prijatelji­ca. Čak tri prijatelji­ce izjavile su da su one vlasnice svega čime se Alić koristi, od gaća do namještaja. Glumac je nekoć imao trosobni stan u Hebrangovo­j ulici, koji je bio naslijedio od majke. A onda ga je, zbog boemskog stila života, prokockao. Od Grada je, kao zaslužni građanin, dobio i gradski stan kod Autobusnog kolodvora od 35 četvornih metara.

Duga bujna kosa do pola leđa poput pravog heavy metalca, s kojom je mlatarao na pozornici, godinama je bila zaštitni znak Siniše Vuce (49). Splitski glazbenik danas ima kraću kosu, no vitka linija je opet je. Vuco izgleda kao prije 24 godine, kad je sa Zoranom Jelenković­em nastupio na Splitskom festivalu s pjesmom “Ti pojma nemaš” i pjevao u potkošulji. Godinama se Vuco borio s kilažom koju je dobio uslijed besanih i burnih noći. No unazad godinu i nekoliko mjeseci poprilično se stesao. Izgubio je 30 kilograma i došao na sto, a planira skinuti još pet kilograma.

- Sad sam opet mlad, lijep i zgodan, a od mene poželjnije­ga glazbenika u Hrvata nema zaključio je Vuco. Uspjelo mu je to, kaže, snagom volje. Kako bi pomogao i drugima u skidanju kila, ali i u “životnoj potenciji”, kako se izrazio, Vuco je otišao u seks gurue. Održavat će seminare na kojima će polaznicim­a dijeliti stečeno znanje o životu, skidanju kila, pa i o tome kako “zna koliko će mu trajati seksualni odnos”. (ip)

 ??  ??
 ??  ?? Prije 24 godine glazbenik je nosio dugu kosu i nastupao u potkošulji
Prije 24 godine glazbenik je nosio dugu kosu i nastupao u potkošulji
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia