24sata

VELIKANI SE Mike Tyson i Evander Holyfield mogli bi

Dokić se vraća!? ‘Mogu ja to, želim igrati parove’

- Pišu: A. BEVANDA, D. VUKUŠIĆ

Kakav bi to samo spektakl bio. Mike Tyson (53) i Evander Holyfield (57) treći put jedan nasuprot drugoga u ringu. Ovog puta, naravno, ne za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji nego u humanitarn­e svrhe.

Legendarni boksači počeli su s treninzima, obojica se gotovo sigurno vraćaju u ring, a sve se glasnije priča kako će se boriti jedan protiv drugog. Mike Tyson i s 53 godine udara kao maljem teškim 100 kilograma, a brz je bio i ostao, kaže Evander Holyfield (57), “kao kobra”.

- Nizak je, ima kratke ruke. Pa su naivci mislili da je dovoljna utrenirana eskivaža i nema šanse da te dohvati. Ali Mike je kobra. Brzina i doseg su mu fantastičn­i. Pogledajte malo snimke. Mnogi su nokautiran­i baš tako: klasična eskivaža i... Bum! Doleti kroše i gotovo - priča Holyfield, koji je nasuprot legendarno­m Tysonu u ringu stao dvaput. I dvaput ga pobijedio! U prvoj borbi, 1996., Tysona je zaustavio u 11. rundi. Godinu dana kasnije Iron Mike zaustavio se sam jer je, frustriran klasom protivnika,

RASPON RUKU HOLYFIELDA

HOLYFIELD

RUNDE U KARIJERI ODBOKSAO JE

HOLYFIELD

POBJEDA REMI PORAZ

CENTIMETAR­A VISOK JE HOLYFIELD. RODIO SE U ATMOREU U ALABAMI 44 2 10

Bivša teniska reprezenta­tivka Jugoslavij­e, Srbije i Crne Gore te Australije Jelena Dokić (37) najavila je povratak na terene!

Dokić je slovila za jednu od najtalenti­ranijih tenisačica, ali nije mogla izdržati torturu oca, koji ju je zlostavlja­o. Rođena Osječanka zbog toga je prekinula karijeru pa se vratila 2008. Odlučila je 2014. i definitivn­o završiti priču s profesiona­lnim tenisom. Borila se s viškom kilograma... Da je opet u sjajnom psihofizič­kom stanju pokazala je ranije ove godine, kad se pojavila na Australian Openu na susretu legendi.

- Nikad ne reci nikad. Igrala sam na meču legendi, prvi put otkako sam se umirovila. Moram se pohvaliti i reći da sam bila poprilično dobra, čak sam i par voleja pogodila. Želim se vratiti na teren. OK, nije realno da ponovno nastupim u singlu, a ako se budem vraćala, to će biti isključivo u konkurenci­ji parova - kazala je Dokić. (mg)

 ??  ??
 ??  ?? Dokić je rođena u Osijeku, majka joj je Hrvatica
Dokić je rođena u Osijeku, majka joj je Hrvatica
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia