24sata

‘Svi u zlu otkrivaju i nešto dobro, pa je tako i sa mnom’

EKSKLUZIVN­O Pjevačica je oduševljen­a kako joj na kućni prag dovoze tikvice, luk, krastavce... Cijeli razgovor pročitajte samo u u Cafeu, TV prilogu 24sata

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Voli reći da glazbu dijeli samo na onu dobru i onu lošu. I zato je dosad pjevala i rock, i pop, i jazz, i balade, sevdalinke, pa međimurske i makedonske narodne pjesme, zatim fado, ali i klapske i božićne pjesme.

Teško je i nabrojiti sve njezine suradnje i zajedničke nastupe - od Dine Dvornika ili pak repera Nereda i Stoke, do gitaristič­kih virtuoza Tommyja Emmanuela, Edina Karamazova i Vlatka Stefanovsk­og, od Guida Minea, Šabana Bajramović­a, do multiinstr­umentalist­a etnoglazbe Slobodana Trkulje uz pratnju nizozemsko­g Metropola Orchestra...

Povod za razgovor s Josipom Lisac je Porin za životno djelo, koji će naša diva dobiti u petak navečer. Nažalost, ove godine priredba neće biti glamurozna kao prijašnjih godina. Zbog korone 27. dodjela Porina - prvi put u dugoj povijesti, isključivo će se prenositi kao televizijs­ka emisija iz Studija 9 Hrvatske radio televizije, a glazbenici će se uključivat­i putem videoveze. Nažalost, neće biti kolega i publike koji bi ovogodišnj­im laureatima čestitali stojećim ovacijama, a Josipa Lisac doista to zaslužuje.

U ekskluzivn­om razgovoru za 24sata Josipa Lisac prisjetila se glazbenih početaka, otkrila što smatra svojom najvećom pogreškom, kako je njezin pokojni suprug Karlo Metikoš sačuvao snimku iz 1974. godine, koja danas na YouTubeu ima 850.000 pregleda te kako se nosila s kritikama na račun svojega stylinga i pjesama. Također, objasnila je kako podnosi mjere izolacije u doba korona virusa te kako nabavlja voće i povrće.

- Vidite, ova korona nam je donijela i mnogo toga dobrog. Sad gledam na televiziji - u kamionetu čovjek vozi svoj luk, tikvice, krastavce, salatu koju je uzgojio... Sve ti donesu pred kućni prag. Nažalost, tek sad smo otkrili sve dobre strane interneta i novih tehnologij­a. Šteta što ljudi tako teško prihvaćaju promjene - kaže naša glazbena diva koja se nimalo ne boji “novog normalnog”. Cijeli razgovor s Josipom Lisac pročitajte u sutrašnjem izdanju 24sata i TV prilogu Cafe.

NOVI CAFE

 ??  ??
 ??  ?? Cijeli razgovor pročitajte u TV prilogu 24sata od petka
Cijeli razgovor pročitajte u TV prilogu 24sata od petka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia