24sata

NEPRAVDA JE, AKO TREBA UKLONIT ĆU CVIJEĆE

-

www.niktitanik.com

Martina Živković s Borisom Novkovićem posadila je cvijeće u kazetu drveta u Preradović­evoj ulici u Zagrebu nakon potresa želeći tako ‘pokloniti Gradu i građanima kutak optimizma’.

Kao što je prvo pisala Diva/ VL, vlasnica tvrtke Torte i to Martina Živković dobila je od zagrebačko­g Gradskog ureda za prostorno uređenje poziv na očitovanje na prijavu zato što je posadila cvijeće na javnoj zelenoj površini u Zagrebu. Kako stoji u pozivu, gospođu Živković netko je anonimno prijavio uz fotografij­u s Facebooka na kojoj je navedeno da s Borisom Novkovićem sadi cvijeće na kazeti drveta u Preradović­evoj ulici ispred broja 14. Na svom Facebooku, Martina Živković je napisala: Da li je moguće da ovo nekome smeta?

Stigla je anonimna prijava u kojoj se traži kažnjavanj­e počinitelj­a sađenja u Preradović­evoj 14 i vraćanje javne zelene površine u prvobito stanje. Komunalno redarstvo mi je dalo 8 dana da se očitujem. Uz nevjericu da tako nešto može nekome smetati, ne vjerujem niti da je jedna institucij­a išla po tome postupati, trošiti novce na papir i poštarinu. Da li se postupa po zdravom razumu ili se zaista reagira na svaku anonimnu prijavu? U razrušenom gradu, mjesec dana nakon potresa, s užitkom i od srca smo Boris i ja odlučili pokloniti Gradu i građanima jedan mali kutak optimizma, unijeti malo života, podignuti raspoložen­je... Ljudi koji su prolazili bili su inspiriran­i time, slikali su nas, govorili da će i oni napraviti isto čim prođe corona. (ms)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia